Μια μέρα μόλις, μετά το δεύτερο δημοσίευμα, τα αντανακλαστικά του Δήμου….
δούλεψαν και στις 8/12/15 έστειλε συνεργείο να καθαρίσει τη συγκεκριμένη γωνία της Ικάρου, όπου υπήρχε ένας φοίνικας που εμπόδιζε την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο και μια ελιά που έκρυβε ένα σήμα κυκλοφορίας(φωτο). Και αυτό θα πρέπει σίγουρα να του το αναγνωρίσουμε. Έκανε όμως τη μισή δουλειά, γιατί στο απέναντι στενό επίσης πεζοδρόμιο, οι θάμνοι συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να το καλύπτουν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα το σημείο να γίνεται ακόμα  πιο επικίνδυνο. Και αυτό, το είχαμε αναφέρει σ΄ εκείνο το δημοσίευμα. Αφού πήγε το συνεργείο εκεί, δε μπορούσε να τους καθαρίσει; Αν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, περνούσαν κάθε μέρα από εκεί  για να πάνε στη δουλειά τους και βλέπανε ότι τους εμπόδιζαν, θα το καθάριζαν ή όχι; Εξάλλου τα δημοτικά τέλη γιατί τα πληρώνουμε, αν όχι τουλάχιστον για ανταποδοτικότητα; Και μάλιστα ο Δήμος ζητάει και αύξηση τώρα. Μάλλον τη λέξη «ανταποδοτικότητα» την έχουν ξεχάσει οι εκάστοτε εξουσίες σ΄ αυτή τη χώρα. Μόνο στις προεκλογικές περιόδους ξέρουν να λένε φανφάρες!!!
Επίσης, ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξει  ο Δήμος, είναι και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων σ΄ εκείνο το σημείο (φωτο), όπου οι πεζοί αναγκάζονται να περπατήσουν στο δρόμο, για να συνεχίσουν μετά και πάλι στο πεζοδρόμιο. Καλό είναι να κάνει καμιά επίσκεψη η δημοτική αστυνομία και στην Αλικαρνασσό. Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο.

Ας πάμε τώρα και σε ένα άλλο, σχετικό με πεζοδρόμια ζήτημα. Αυτό της οδού «Απόστολου Βαρδαξή» , επί της οποίας υπάρχουν οι είσοδοι δύο σχολείων. Του Γ.Ε.Λ. Αλικαρνασσού και ενός δημοτικού(φωτο). Και εκεί η ίδια κατάσταση με το πεζοδρόμιο. Τόσο στενό, που δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος. Κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι, γίνεται ο κακός χαμός από γονείς που έρχονται να φέρουν και να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Βέβαια ευθύνη φέρουν και οι γονείς, που θέλουν να παρκάρουν μπροστά στην είσοδο, όπως κάθε γνήσιος Έλληνας. Αλλά παρ΄ όλα αυτά έχει και ο Δήμος ευθύνη για την κατάσταση του πεζοδρομίου. Ή μήπως όχι; Υπάρχει καμία πρόθεση και πρόβλεψη του Δήμου για  ΄κείνο το σημείο ή να περιμένουμε το δυστύχημα πρώτα;
Άντε και καλές γιορτές!!!    English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese