Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας παράλληλα, την αντιπάθειά του προς το…
πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η Ε.Ε. είναι πολύ γραφειοκρατική, δεν ξέρω γιατί η Βρετανία τη χρειάζεται» τόνισε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.
O Τραμπ δήλωσε επίσης ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θεωρεί απίθανο να έχει μια καλή σχέση με τον Ντέϊβιντ Κάμερον, εξαιτίας της κριτικής που ασκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός στο πρόσωπό του.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο το 2015 ότι ο Τραμπ ήταν “διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος,” αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει, τότε, ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε, θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

“Όπως φαίνεται δε θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, στο κανάλι ITV.

Mιλώντας την Κυριακή σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του συνδικάτου των εργαζομένων στη συνοριοφρουρά, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν αποκλείει το κύμα μετανάστευσης στη χώρα του να έχει αποτέλεσμα μια τρομοκρατική επίθεση παρόμοια με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και κάλεσε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των συνόρων.

«Θα γίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Θα γίνουν επιθέσεις που δεν θα πιστεύατε. Θα γίνουν επιθέσεις από ανθρώπους που, αυτή τη στιγμή, έρχονται στη χώρα μας», υποστήριξε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έχει προκαλέσει επανειλημμένα σάλο με τις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σχετικά με τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες, αλλά και τη μετανάστευση—μεταξύ άλλων, έχει καλέσει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θα πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση, καθώς και να επιβληθεί «προσωρινή» απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese