«Ο κ. Τσίπρας εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί…
να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

«Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή.​ Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.​ Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

Υπενθυμίζεται ότι:

Απίστευτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα ήρθαν το Σαββατοκύριακο στο φως. Ανάμεσα στα θύματά του και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φρανγκλίν Ραμόν Γκονζάλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, παρενοχλούσε σεξουαλικά, κατά την 8μηνη παραμονή του στην Αθήνα, πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας, όπως κατήγγειλαν οι ίδιες. Όπως τονίζουν μάλιστα, η σεξουαλική παρενόχληση από τον “άτακτο” πρέσβη ήταν συνεχής. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα: «Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χαΐδευε το μπούτι. Μέσα στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Ο Γκονζάλες φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει μια από τις γυναίκες, ενώ χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολύ συχνά βία! «Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω, τραβώντας με, με βια από τα χέρια», καταγγέλλει άλλη γυναίκα, πρώην υπάλληλος της πρεσβείας.

Όπως αναφέρουν, η παραβατική συμπεριφορά του πρέσβη δεν σταμάτησε εκεί! Μια από τις πρώην υπαλλήλους κατήγγειλε ότι «μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”. Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και σε πρόσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε ενημερωθεί για τη… δράση του απεσταλμένου του στην Αθήνα μέσω επιστολής που του είχε στείλει τον Μάρτιο του 2013 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας του εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για το «ευαίσθητο θέμα» που είχε προκύψει με τον πρέσβη στην Αθήνα, ζητώντας την παρέμβασή του.

«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», ανέφερε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γκονζάλες, σύμφωνα με την εφημερίδα, κλήθηκε στο Καράκας για εξηγήσεις, ενώ ο αντικαταστάτης του απέλυσε τις τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους που τον είχαν καταγγείλει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese