Με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς φοβερό…
εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε κατάστημα στην πλατεία του Αγίου Τίτου.

Οι τρεις οικοδόμοι βρίσκονταν πάνω στο μπαλκόνι, εκτελώντας από χθες εργασίες.

Τότε ήταν που ξαφνικά το μπαλκόνι κατέρρευσε, παίρνοντας μαζί του, τους τρεις άνδρες, οι οποίοι έπεσαν από ύψος περίπου 8 μέτρων, πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, που βρισκόταν κάτω από το μπαλκόνι.

Εκεί για κακή του τύχη βρισκόταν και ο τέταρτος άνδρας, ο οποίος καταπλακώθηκε από μεγάλο όγκο μπαζών.

Οι σκηνές που επικράτησαν στην πλατεία δεν περιγράφονται.

Έντρομοι πολίτες που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί, ειδοποιώντας την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους τέσσερις τραυματίες, μεταφέροντας τους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη του Εργατικού Κέντρου, αλλά και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Η κατάσταση των τραυματιών

Οι τέσσερις άνδρες, τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός έχουν τραυματιστεί σοβαρά, με τον έναν εξ αυτών να φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους τέσσερις τραυματίες, οι δύο είναι οικοδόμοι, ενώ οι άλλοι δύο από συνεργείο τοποθέτησης και συντήρησης κλιματιστικών.

Όπως ανέφερε στο cretapost, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πρόκειται για άλλο ένα φοβερό εργατικό ατύχημα, το οποίο οφείλεται σε εγκληματικές ελλείψεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, που ήταν μηδενικά.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese