Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας…
έναν κύκλο επαφών με διεθνείς παράγοντες.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί. Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και στην Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ ,σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για την ανάγκη της εφαρμογής δομημένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρέσβη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, αρχίζει αύριο, Τρίτη, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Άνχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΔ και του ΟΟΣΑ, παρουσία των δύο.

Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής η αντιπροσωπεία της ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από το Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας» μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά στην αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως επίσης για την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά την μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει.

Οι επαφές του κ. Μητστοτάκη θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην Φραγκφούρτη. Στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, όπου θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς Ευρπωπαϊκών Λαικών Κομμάτων και πρωθυπουργούς. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese