Αν δεν ξέρετε τον Jon Olsson από τα Winter X-Games, ίσως να έχετε ακούσει για το…
Audi RS6 των 900 ίππων με το οποίο έτρεχε στο Gumball 3000 πριν του το κλέψουν και το κάψουν!

Ο Olsson αγόρασε τότε μια Lamborghini Murcielago, τη βελτίωσε σε άγνωστο αριθμό ίππων και κάποιος του πέταξε την ιδέα να σκαρφαλώσει με αυτήν σε μια χιονισμένη πίστα του σκι.

Αφού μετέτρεψε την τετρακίνητη Lambo σε πισωκίνητη και της φόρεσε ένα σετ λάστιχα με καρφιά σαν το δάχτυλό σας, ο Σουηδός σκιέρ την πήγε στα βουνά της Νορβηγίας για να κάνει τις ταρζανιές του.

Πέρασε μέρες για να βρει ένα τρόπο να ανέβει την πλαγιά, αλλά δεν ήταν εύκολο, αφού ένα σούπερκαρ δεν είναι ιδανικό για το χιόνι – όπως ίσως έχετε ήδη δει με τη Ferrari F40 στο σχετικό βιντεάκι της Red Bull. Η Murcielago είναι βαριά, το χιόνι δεν ήταν αρκετά παγωμένο και το σούπερκαρ βυθιζόταν.

Τελικά όλες οι προσπάθειες του Olsson απέτυχαν, αν και κατάφερε να ανέβει μέχρι τα μισά της πίστας. Ήταν μια απογοήτευση για τον Σουηδό, που δεν έχει συνηθίσει να αποτυγχάνει στα stunts που επιχειρεί, αλλά υποσχέθηκε να προσπαθήσει πάλι όταν ξαναχειμωνιάσει .

Εσείς πάντως αξίζει να δείτε το video που ακολουθεί, μόνο και μόνο για να ακούσετε τον V12 των 6,5 λίτρων να σκίζεται αντιμέτωπος με την κλίση και το μαλακό χιόνι:

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese