Δωρεάν θεραπείες σε άτομα που υποφέρουν από ψωρίαση θα προσφέρει το μοναδικό γεωθερμικό spa της Ισλανδίας, το περίφημο Blue Lagoon, καθώς οι υπεύθυνοι του αποφάσισαν να καλύπτουν οι ίδιοι το κόστος των επισκέψεών των ασθενών…

Το Blue Lagoon έχει εγκριθεί από την υπηρεσία υγείας της Ισλανδίας ως κέντρο θεραπείας για διάφορες δερματικές παθήσεις, αλλά μέχρι τώρα οι δαπάνες καλύπτονταν από το ίδιο το κράτος.

Τώρα οι υπεύθυνοι του Blue Lagoon αποφάσισαν να αναλάβουν εκείνοι το κόστος για να βοηθήσουν το σύστημα υγείας της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας θα εξοικονομηθούν περίπου 200.000 δολάρια το χρόνο, τα οποία θα διατεθούν για άλλους θεραπευτικούς σκοπούς.

«Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Blue Lagoon αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της λειτουργίας μας. Δεδομένης της περιορισμένης χρηματοδότησης σε υπηρεσίες υγείας στην Ισλανδία, θέλουμε να κάνουμε το χρέος μας και να βοηθήσουμε τους ασθενείς με ψωρίαση με δωρεάν θεραπείες» λέει ο υπεύθυνος του θερέτρου, Γκρίμουρ Σαεμουντσέν.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν για θεραπεία το Blue Lagoon θα πρέπει πρώτα να έχουν παραπεμφθεί από γιατρό, όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο. Το γεωθερμικό spa θα παρέχει 3.000 τέτοιες θεραπείες το χρόνο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese