Επιμέλεια: Άρης Τσελίκος
Οξύνονται τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας μετά την υποχρηματοδότηση του Κράτους αλλά και την αρπαγή των αποθεματικών για δεύτερη φορά από την…
Κυβέρνηση…Οικονομικά προβλήματα, έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών, και καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών φτιάχνουν ένα μείγμα που δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην λειτουργία της μονάδας και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Στρ. Βουγέλης, σε δηλώσεις του στην Τ.Φ. ανέφερε χαρακτηριστικά «Προκηρύξεις ακούγονται πολλές, αλλά προσωπικό δεν βλέπουμε!

Τον περασμένο Οκτώβριο είχαν προκηρυχθεί δύο θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, δεν έχουν βγει τα τελικά αποτελέσματα. Πρόκειται για μόνιμους οι οποίοι πιθανόν να έλθουν τον Αύγουστο.

Όσον αφορά το επικουρικό ιατρικό προσωπικό μέχρι στιγμής έχει έλθει ένας χειρουργός και κανείς άλλος. Έχει εγκριθεί αλλά δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει η προκήρυξη δύο θέσεων μόνιμων παθολόγων και ενός αναισθησιολόγου. Διαρροές αναφέρουν πως υπάρχει ένας αναισθησιολόγος από τη Φλώρινα που ενδιαφέρεται, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε κάτι επίσημο.»

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη Χειρουργική Κλινική καθώς μόνο δύο αναισθησιολόγοι δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν σε όλα. Επίσης πρόβλημα υπάρχει στο Ορθοπεδικό, στο Παθολογικό, στο Παιδιατρικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βουγέλης.

Θα πρέπει να πούμε πως το Επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου έμεινε απλήρωτο τον Μάιο, καθώς τα χρήματα του Προϋπολογισμού για να καλυφθεί το επικουρικό προσωπικό, δεν ήταν αρκετά ούτε για τους 5 γιατρούς, πόσο μάλλον για τους 7 που είναι σήμερα. Το θέμα της χρηματοδότησης είχε τεθεί και στον Υπουργό κ. Ξανθό κατά τη συνάντηση που είχαν οι φορείς στο Υπουργείο Υγείας, ο οποίος ως συνήθως δεσμεύτηκε…

Το Νοσοκομείο σήμερα, προκειμένου να πληρώσει τους Επικουρικούς Γιατρούς αναγκάζεται να κόβει δαπάνες από άλλες πληρωμές, όπως προμηθευτές, τρόφιμα, καύσιμα κλπ…
Μεταξύ άλλων ο κ. Βουγέλης σημείωσε «Έχουμε πάρει απόφαση για την κινητοποίησή μας στην ΔΠΕ στην Πάτρα.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής θα κινητοποιηθούμε και θα γίνει μια συγκέντρωση εργαζομένων στην ΔΥΠΕ, με βασικά τα ζητήματα της χρηματοδότησης, της στελέχωσης και της άρνησής μας σε συρρικνώσεις και συλλειτουργία Νοσοκομείων.

Θα θέσουμε τα αιτήματα με μια ιδιαιτερότητα, καθώς τα εργαστήρια του Νοσοκομείου, μικροβιολογικό κτλ, δουλεύουν με το 50% της δύναμης. Ακόμα και το οργανόγραμμα του 2012 προέβλεπε 27 θέσεις και αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο 14 άτομα.

Να σημειώσω πως αυτές τις ημέρες συζητείται η αλλαγή των Οργανισμών των Νοσοκομείων. Εντός Μαΐου θα αλλάξει το ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων. Φτιάχνεται από το Υπουργείο ένα καινούριο σχέδιο και υποτίθεται θα είναι στα ευρωπαϊκά πλαίσια.

Ξέρουμε όμως πως στο πλαίσιο του Μνημονίου, θα πρόκειται για ένα σχέδιο στη λογική των περικοπών. Εμείς Οργανογράμματα που θα κλείνουν Κλινικές και Τμήματα δεν θα δεχτούμε, δεν θα πάμε σε καμία διαβούλευση εάν υπάρχει η λογική του λουκέτου των Κλινικών…» τόνισε ο κ. Βουγέλης.

Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε πως αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα της στελέχωσής του.

Την ίδια στιγμή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κ. Μπάρκας στο ραδιόφωνο prisma 91,6 τόνισε ότι οι ανασφάλιστοι και όλος ο κόσμος πλέον μπορούν να έχουν  πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία.

Η τακτική της Κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Κ. Μπάρκα, ο οποίος λέει αλήθεια ως προς την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα Νοσοκομεία, απλά ξεχνάει πως η πρόσβαση δεν σημαίνει και περίθαλψη, καθώς γιατροί δεν υπάρχουν…

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese