Όποιος έχει την αντοχή να αντέξει την κοκορομαχία μεταξύ των Μνημονιακών Υπουργών Υγείας Πολάκη-Γεωργιάδη-Λοβέρδου, που ακριβώς για να κρύψουν την…
ομοιότητα της πολιτικής τους υψώνουν κορώνες για τηλεοπτική κατανάλωση. Θα παρατηρήσει ότι πλέον τα Μμημόνια με σχέδιο και επιμονή διαλύουν το όποιο Κράτος Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έρχεται να αντικαταστήσει ο Στρατός. Και όλα αυτά για να ενισχυθεί η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Υγείας-Ασφάλειας, να γιγαντωθεί η ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Έτσι λοιπόν θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη… των κερδών δηλαδή του αστικού κόσμου!

Αντί λοιπόν να υπάρχουν νοσοκομεία και διορισμοί γιατρών-νοσηλευτών, έχουμε τα ιπτάμενα στρατιωτικά μέσα να έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, κάνοντας ηρωικές πολλές φορές, αλλά εξίσου πανάκριβες πτήσεις (τον λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς) και επικίνδυνες ή μοιραίες για τους ασθενείς, καθώς η ακατάλληλη μεταφορά δολοφονεί!

Όμως η χείριστη και απάνθρωπη αντιμετώπιση των πληθυσμών των νησιών και των ακριτικών περιοχών, πάει χέρι χέρι τόσο με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων –ειδικά με τον νόμο που εμπνεύστηκε το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ψήφισαν Καμμένος-Βίτσας για το Αγροτικό των εφέδρων κατά τη διάρκεια της θητείας τους- όσο και με την χρησιμοποίηση των Στρατιωτικών Γιατρών και των νέων ΟΒΑ νοσηλευτών που σχεδιάζεται να προσληφθούν, ως γυρολόγους που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις όποιες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό το τελευταίο επεισόδιο αυτής της νέας κατάστασης είναι η είδηση που διαβάσαμε στο LimnosReport όπου γράφει: “ύστερα από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλη και όπως μας είχε διαβεβαιώσει τηλεφωνικά τότε , το κενό του Νοσοκομείου Λήμνου θα το καλύψει Στρατιωτικός αναισθησιολόγος. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ξανά ενημερώσουμε αποκλειστικά από το LimnosReport, ότι από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, το κενό θα καλυφθεί από στρατιωτικό γιατρό που έρχεται από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε σήμερα Πέμπτη το σχετικό δελτίο πορείας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο Λήμνου έως και 11 Ιουνίου, όπου στις 12 Ιούνιου θα πάρει την θέση του άλλος στρατιωτικός γιατρός αναισθησιολόγος από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών”.

Φυσικά, η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων δεν σταματά εδώ. Καθώς οι συνάδελφοι στρατιώτες λιώνουν στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και έχουν αναλάβει καθήκοντα Ανθρωποφύλακα, επανδρώνουν μαζί με μόνιμους τη ΜΟΜΑ, καθαρίζουν ακτές, μετατρέπονται σε Υπηρέτες των Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ, ενώ με τον νέο νόμο για τη θητεία αναλαμβάνουν τη δωρεάν κάλυψη θέσεων δασκάλων-δικηγόρων-πολιτικών μηχανικών κλπ. αμειβόμενοι με μόρια για διαγωνισμούς του Δημοσίου, ώστε ο Εθελοντισμός-Μοριοδότηση τους να διασπάσει ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και να σπρώξει την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών!

Νομίζουμε ότι χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν για όλους από την ανάγνωση και μόνο της ανακοίνωσης του ΓΕΣ για τις “δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2016, στους τομείς της Υγείας και της Περίθαλψης:

α. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.191 κάτοικοι.

β. Διατέθηκε 1 στρατιωτικό ασθενοφόρο με ιατρό στο Δήμο Άρτας.

γ. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 21 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 48 ώρες και 20’.

δ. Συγκεντρώθηκαν 2.241 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

ε. Διατέθηκε προσωπικό και ασθενοφόρο της 96 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική υποστήριξη του δρόμου «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ», στη Χίο.

στ. Διατέθηκε στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.

ζ. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

η. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.

θ. Διατέθηκε καθημερινά οπλίτης φαρμακοποιός της 95 ΑΔΤΕ στη Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

ι. Διατέθηκαν Αξιωματικοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν. Σάμου.

ια. Διατέθηκε Στρατιώτης (ΥΓ) της 79 ΑΔΤΕ για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Φούρνους, επ΄ ωφελεία του Πολυδύναμου Ιατρείου Φούρνων.

ιβ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου διατέθηκε οπλίτης βοηθός ακτινολόγου του 80 ΤΥΕΘ στο ΓΝ Κω.

ιγ. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής στην 96 ΑΔΤΕ μεταξύ του Ιατρού των Ψαρών και των Ιατρών του 401 ΓΣΝΑ.

ιε. Πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ Χίου, σε οπλίτες της 2015 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ (ΣΠΕΝ).

ιστ. Εξετάστηκαν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό της ΤΔ/41 ΣΠ στη Σαμοθράκη, 7 στελέχη του ΠΝ (ΝΑΣΣΘ) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Και όλα αυτά μόνο από τον Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού», όπως ονομάζει η κυβερνητική προπαγάνδα από την εποχή των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλου-Ήσυχου-Τόσκα και τώρα των Καμμένου-Βίτσα την εργασιακή εκμετάλλευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διάλυση του Κράτους Πρόνοιας και το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους Φαντάρους, Φοιτητές, Εργαζόμενους στην συγκρότηση ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας, την απαίτηση δημιουργίας θέσεων εργασίας και προσφοράς σε όλους των κοινωνικών αγαθών της Υγείας-Ασφάλισης-Παιδείας–Πολιτισμού δωρεάν.

Είναι ένας αγώνας που αντικειμενικά απαιτεί την Ανατροπή των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, μας φέρνει σε σύγκρουση-ρήξη με την Ε.Ε., το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό που υπηρετεί και διασφαλίζει ο Στρατός ως Δύναμη Καταστολής του εχθρού εργαζόμενου λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese