Γράφει ο ειδικός συνεργάτης, 
Η φετινή  Eurovision είχε πολλές εκπλήξεις και αλλαγές που δείχνουν την τάση της EBU να….
την κάνει διεθνή διαγωνισμό. Σαν να μην έφτανε που από πέρσυ συμμετέχει και η Αυστραλία (που βρίσκεται κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου), ήρθε και ο αγαπημένος δε αλλά διεθνής star δε Justin Timberlake να χορέψει στη σκηνή της Eurovision! Ε, λοιπόν, οι Σουηδοί μας άφησαν άφωνους φέτος.

 Η Ρωσία πήρε ένα μάθημα που ήθελε τόσο πολύ τη νίκη και να τελικά που τα προγνωστικά (για άλλη μια φορά) έπεσαν έξω και δεν κέρδισε η Ρωσία αλλά η Ουκρανία.

Επίσης, η Γερμανία “πάτωσε” και ίσως αυτό να έχει ένα πολιτικό έρεισμα όπως άλλωστε γίνεται συνήθως στη Eurovision καθώς πέρα από τα τραγούδια, εκεί οι χώρες δείχνουν τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους – και εμάς στους ημιτελικούς δεν μας ψήφισαν! Ίσως ήθελαν να μας πουν πως με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, δεν έχουμε θέση σε έναν τέτοιο διαγωνισμό.

Άντε και του χρόνου να έρθει η Κίνα, η Αμερική και η Αφρική και στο τέλος να γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού όπου θα συμμετέχουν όλες οι ήπειροι του κόσμου και οι Αμερικάνοι θα στέλνουν τα παγκόσμια είδωλα για να βγαίνουν πρώτοι!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese