Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου ένας άνδρας εντόπισε το πτώμα του δελφινιού να κείτεται σε ακτή του Πλαταμώνα της Πιερίας… Το θαλάσσιο θηλαστικό είχε τραυματιστεί θανάσιμα από ανθρώπινο χέρι. Ο ΑΡΙΩΝ που είναι Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών στην ανακοίνωση του αναφορικά με το έγκλημα επισημαίνει: «Ένα ενήλικο Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba sp.) βρέθηκε να επιπλέει νεκρό, κοντά στην ακτή της Ταβέρνας Φλοίσβος, του Πλαταμώνα της Πιερίας.

Τα δελφίνια δολοφονούνται πολύ συχνά από τους ψαράδες…

Το λιμεναρχείο Πλαταμώνα ειδοποίησε ένας περιπατητής, ο κος Μιλτιάδης Τζιότζος και εν συνεχεία η αρμόδια αρχή ενημέρωσε με διαβιβαστικό τους φορείς και το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών-ΑΡΙΩΝ. Είναι φανερό, ότι πρόκειται για ένα θηλυκό, ενήλικο Ζωνοδέλφινο το οποίο φέρει βαθιά και θανάσιμα τραύματα στο λαιμό και κατά μήκος του κεφαλιού του. Το γεγονός μας λυπεί αφάνταστα γιατί δείχνει πράξη απάνθρωπη και συνάδει με αυτές των κυνηγών δελφινιών.

Δεν πρόκειται να απαλλαχθεί η θάλασσα από τους φυσικούς της κατοίκους. Παρακαλούμε ειδοποιείται σε κάθε περίπτωση ειδοποιείται το πλησιέστερο λιμεναρχείο και τον ΑΡΙΩΝΑ (τηλ. 6945531850 και 6945644994) ώστε να δίνονται σχετικές συμβουλές».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese