Την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, εκφράζουν με επιστολή, τα δύο αιρετά μέλη του…
τοπικού συμβουλίου Ειδομένης  προς τους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα αναφέρονται στα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας που έχουν κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων , και οφείλονται στην παρουσία του παράνομου καταυλισμού που στήθηκε από τις ΜΚΟ.
Αναφέρουν επίσης τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ γα το θέμα της Ειδομένης ,με την  μονόπλευρη κάλυψη του θέματος και με κύρια συστατικά την παραπληροφόρηση και την απόκρυψη γεγονότων.

Καλούν την πολιτεία να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, που αποτελεί μονόδρομος για την επίλυση του ζητήματος της Ειδομένης, δηλαδή άμεση εκκένωση και οριστική  παύση λειτουργίας του παράνομου καταυλισμού.

Ώς άμεσο μέτρο προστασίας για τους κατοίκους και της ασφάλεια τους  προτείνεται ο περιορισμός των μεταναστών και προσφύγων εντός του παράνομου καταυλισμού αφού όπως αποδείχτηκε η ανεξέλεγκτη μετάβαση τους εντός του οικισμού επιφέρει Μόνο προβλήματα.

Επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να βρεθούμε αντιμέτωποι σε δυσάρεστη κατάσταση με εμπλεκόμενους κατοίκους και μετανάστες/προσφυγες με όποιες συνέπειες σημαίνει αυτό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese