Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες (13-5-2016), στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο και την βεβαίωση παραβάσεων σε… καταστήματα – επιχειρήσεις που διεξάγουν παράνομα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε στη Νέα Σμύρνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με προσφορά υπηρεσιών διαδικτύου, το οποίο είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Εντός του καταστήματος εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 63χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος ενώ αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου ένας 43χρονος ημεδαπός, που είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα στο κατάστημα βρέθηκαν εννέα (9) άτομα-θαμώνες, οι οποίοι προσήχθησαν στην έδρα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την εξακρίβωση της δικαστικής τους ταυτότητας.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί κατά την μετάβασή τους στο κατάστημα, διαπίστωσαν ότι λαμβάνονταν αυξημένα «μέτρα ασφαλείας» για τον έλεγχο των επισκεπτών, με απώτερο στόχο να αποφύγουν πιθανό έλεγχο των διωκτικών αρχών και συγκεκριμένα:

• Η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από διπλή είσοδο με ενδιάμεσο κενό η οποία άνοιγε με κωδικό, ενώ εξωτερικά του καταστήματος υπήρχε «τσιλιαδόρος» προκειμένου να ενημερώνει εγκαίρως για ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο και να ελέγχει τα άτομα πριν εισέλθουν (face control).

• Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, είχε τοποθετηθεί και λειτουργούσε, σύστημα παρακολούθησης, αποτελούμενο από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν η κατάσχεση πλήθους αντικειμένων και συγκεκριμένα:

• πενήντα (50) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έξι (6) αφαιρούμενοι δίσκοι αποθήκευσης (USB),

• τρεις (3) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ένα καταγραφικό και δύο (2) αναμεταδότες σήματος (router),

• τρία (3) τραπέζια με τσόχα ρουλέτας χωρίς τη ρουλέτα και εννιά (9) μπίλιες ρουλέτας,

• μία τράπουλα χαρτοπαιξίας και (196) μάρκες διαφόρων χρωμάτων,

• σημειώσεις που ανέγραφαν τα έσοδα και έξοδα από τα τυχερά παίγνια ανά βάρδια καθώς και πλαστική πινακίδα με λογότυπο τυχερών παιγνίων και χρηματικά όρια πονταρίσματος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese