Οι κοινωνικές δράσεις, ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθε, καθώς και ο πολιτισμός, είναι τα πεδία συνεργασίας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του…
Δήμου Ιωαννιτών και αυτή ακριβώς η συνεργασία ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος, κ. Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», κ. Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η κ. Παναγοπούλου βρέθηκε στα Γιάννενα προσκεκλημένη του Δημάρχου, καθώς η συζήτηση διερεύνησης της συνεργασίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αναμένεται να

πάρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα ανακοινωθούν άμεσα, με τη δημιουργία του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στα Ιωαννίνα, μια διαδικασία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «για το καλό του τόπου», από κοινού εξετάζεται και σχεδιάζεται η ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων σε αυτούς τους τομείς «που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία και την πόλη μας», καθώς όπως είναι γνωστό το σωματείο «Καλλιπάτειρα»δραστηριοποιείται έχοντας σημαντικά αποτελέσματα σε αυτά τα πεδία.

Με θέρμη ανταπάντησε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων και η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, δηλώνοντας «ενθουσιασμένη» για την έναρξη δραστηριοποίησης της «Καλλιπάτειρας» στα Γιάννενα και τονίζοντας πως «δημιουργώντας ένα παράρτημα του σωματείου στην περιοχή, θα μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Η «Καλλιπάτειρα» είναι ένα αμιγώς γυναικείο σωματείο που έχει μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας αθλητικούς χώρους και καλλιεργώντας την ολυμπιακή παιδεία.

«Ο αθλητισμός είναι ‘σχολείο’, είναι παιδεία. Δημιουργώντας αθλητικούς χώρους σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση σε περιοχές όπου τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, στοχεύουμε στην καλλιέργεια της ολυμπιακής παιδείας στη δημιουργία υγιών κυττάρων στην ελληνική κοινωνία», τόνισε η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας».

Ωστόσο – όπως σημείωσε- «δεν μπορούσαμε ως ενεργοί πολίτες να μείνουμε αδιάφοροι στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας» κι έτσι «με τη γυναικεία ευαισθησία των μελών του σωματείου διευρύνθηκε ο καταστατικό του σκοπός και αρχίζει να προσφέρει και ένα κοινωνικό έργο, έργο αλληλεγγύης στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται από την κρίση».

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η «Καλλιπάτειρα» προγραμματίζει ένα καινούργιο πρόγραμμα που αφορά τη σίτιση παιδιών δημοτικών σχολείων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «πρωινό στα σχολεία» και όπως είπε η κ. Παναγοπούλου «μέσα από το έργο των μελών μας θα συλλέγονται οι πόροι για να καλύπτεται η σίτιση των παιδιών που το χρειάζονται ώστε να έχουν ένα καλό πρωινό που τα γεμίζει ενέργεια».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese