Την Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 στην Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Θράκη και…
κεντρικό Αιγαίο αναμένονται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές κατά τόπους νεφώσεις. Στα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς, στην δυτική από 11 έως 23, στην κεντρική και νότια από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27.

Οι άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι νότιοι, αρχικά 3 έως 5 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι αρχικά μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ άνεμοι θα στραφούν από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Σταδιακά όμως μετά το μεσημέρι και κυρίως στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικού και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για βροχή τις απογευματινές ώρες. Στα ορεινά του νομού μπορεί να σημειωθούν meteo.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese