Το τοξικό νέφος που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε τεράστια χωματερή ελαστικών στα νότια της Μαδρίτης ανάγκασε τουλάχιστον…
10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η παράνομη χωματερή, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ είναι η μεγαλύτερη της Ισπανίας, βρίσκεται στην επαρχία του Τολέδο, στις κοινότητες Σεσένια και Βαλδεμόρο. «Ολα μοιάζουν να δείχνουν ότι η καταστροφή αυτή προκλήθηκε από πρόθεση», δήλωσε ο δήμαρχος της Σεσένια, Κάρλος Βελάσκεθ και εξήγησε ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες αποκλείουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφειλόταν σε ατύχημα.

Η φωτιά προκάλεσε τοξικό νέφος που μπορεί να επηρεάσει ένα μέρος του πληθυσμού της Σεσένια, μιας πόλης 20.000 κατοίκων, προειδοποίησαν σε μια ανακοίνωσή τους οι αρχές της επαρχίας Καστίλης-Λα Μάντσα.

Οι αρχές της περιοχής κάλεσαν πρώτα τον κόσμο να κλείσει τις πόρτες και τα παράθυρα, αλλά χθες το απόγευμα διέταξαν την απομάκρυνση των κατοίκων. Διατέθηκαν λεωφορεία για όσους δεν έχουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Σχολεία στην περιοχή έκλεισαν.

Περίπου το 70% της χωματερής, έκτασης 14 γηπέδων ποδοσφαίρου, είχε ήδη απανθρακωθεί χθες βράδυ, σύμφωνα με τον Φρανθίσκο Μαρτίνεθ, υπουργό Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese