Την Ειδομένη επισκέφθηκε σήμερα ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα…
ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, Φρανσουά Κρεπό, όπου ενημερώθηκε από εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την κατάσταση στην Ειδομένη αλλά και τα προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή βάση, οι περίπου 10.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής πεδίου των ΓΧΣ Εμανουέλ Μασάρ, ένα από τα ζητήματα που έθεσε η οργάνωση στον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών ήταν το γεγονός ότι “σε καθημερινή βάση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, ιδιαίτερα δε της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που είναι παντελώς απάνθρωπη και κατά του πνεύματος των νόμων της ΕΕ και της προστασίας των μεταναστών”.

Νωρίτερα, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Πολυκάστρου.

Η επίσκεψη του κ. Κρεπό στη χώρα μας θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε και θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τα προκαταρκτικά συμπεράσματά του, ενώ η πλήρης έκθεσή του θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τον Ιούνιο του 2017English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese