Σε κακή κατάσταση οι παραλίες του Δ. Χανίων – Καθαριότητα μόνο από τους επιχειρηματίες των ομπρελοκαθισμάτων…

Σε κακή κατάσταση είναι οι παραλίες του Δ. Χανίων αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργολάβοι του Δήμου τις εργασίες καθαριότητας από τις ακαθαρσίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο μόνος καθαρισμός που έχει γίνει είναι από τους ιδιοκτήτες των ομπρελοκαθισμάτων, οι οποίοι όπως ορίζει ο νόμος αλλά και για να προστατέψουν την δουλειά τους, προχώρησαν με δικά τους έξοδα στον καθαρισμό και την φροντίδα των παραλιών.

Ωστόσο όμως, οι υπόλοιπες παραλίες είναι σε κακή κατάσταση και η εικόνα τους είναι άκρως αποκρουστική και αποτρεπτική στον οποιοδήποτε να τις επισκεφτεί, ενώ έχει μπει ο Μάιος για τα καλά και οι πρώτοι επισκέπτες είναι ήδη στις ακτές μας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φραγγεδάκη, μας ενημέρωσε ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία για να βγει διαγωνισμός για τον καθαρισμό των παραλιών ύψους περίπου 80.000€ με συνεργεία, αφού τα μηχανήματα δεν επιτρέπεται να μπουν στις παραλίες μετά την 1η Μάιου, καθότι ξεκινάει η σεζόν, αλλά και η ωοτοκία στις παραλίες που υπάρχουν χελώνες. Επίσης σημείωσε ότι η ΚΥΑ για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους εκδόθηκε στις 7 Απριλίου, με αποτέλεσμα να έρθει με καθυστέρηση.

Σε ερώτηση μας γιατί δεν προχώρησε ο Δήμος σε καθαρισμό με το δικό του προσωπικό, μας απάντησε οτι θα γίνει και αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μεχρι όμως να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού, που πιθανότατα να διαρκέσει και 20 ημέρες, οι επισκέπτες που είναι ήδη στα Χανιά, αλλά και αυτοί που θα έρθουν το επόμενο διάστημα θα αντικρύσουν την παρακάτω εικόνα:

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese