Μεσημβρινές ώρες της 11-5-2016, συνελήφθησαν στο Πεδίον του Άρεως, από…
αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 3 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία, σε Ταχυδρομικό Κατάστημα στα Εξάρχεια. Αναζητούνται 2 επιπλέον συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της 11-5-2016 5 δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, εισήλθαν ένοπλοι σε Ταχυδρομικό Κατάστημα στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια, με την απειλή 2 πιστολιών, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, ενώ γρονθοκόπησαν και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Ακολούθως, δύο 2 από τους δράστες εισήλθαν στο χώρο των Ταμείων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθαν του καταστήματος και διέφυγαν πεζοί.

Κατά τη διαφυγή τους, 2 εκ των δραστών έγιναν αντιληπτοί από Ειδικό Φρουρό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, στην περιοχή, ο οποίος τους ακολούθησε και διαπίστωσε ότι επιβιβάσθηκαν σε ταξί. Άμεσα ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν το ταξί και το ακινητοποίησαν. Οι 2 προαναφερόμενοι επιβαίνοντες, καθώς και ένας τρίτος συνεργός τους, που εν τω μεταξύ είχε επιβιβασθεί στο ταξί, συνελήφθησαν.

Στο εσωτερικό του ταξί, κάτω από τη θέση του οδηγού, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -759- ευρώ.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες φορούσαν πάνω από τα ρούχα τους, άλλα ρούχα διαφορετικού χρώματος και τύπου, τα οποία μετά τη ληστεία έβγαλαν και  πέταξαν, με προφανή σκοπό να καταστεί δυσχερής ο συσχετισμός τους με την διαπραχθείσα αξιόποινη πράξη.

Αστυνομικοί που ερεύνησαν όλα τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής τους, εντόπισαν στα Εξάρχεια πεταμένα τα είδη ρουχισμού (μπουφάν, μπλούζες, παντελόνια, γάντια ,περιλαίμια κλπ) που είχαν χρησιμοποιήσει, με τον προαναφερόμενο τρόπο οι δράστες.

Η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese