Σύμφωνα με απάντηση, που έδωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση….
του βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία  την κοινοτική οδηγία 2014/17/ΕΕ, η οποία προβλέπει την προστασία όσων έχουν συνάψει συμβάσεις με ελβετικό φράγκο, από τις 21 Μαρτίου 2016 και μετά.

Παράλληλα, όμως, στην απάντηση του, ο Γ. Σταθάκης αναφέρει, ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου παρακολουθούν την εξέλιξη των υποθέσεων που αφορούν σε δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο στα ελληνικά δικαστήρια και διερευνάται η επίλυση του προβλήματος με σκοπό την εύρεση της «χρυσής τομής» ανάμεσα στους δανειολήπτες και τα πιστωτικά ιδρύματα».

Τονίζω, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών (περισσότεροι από 60.000) είναι κι αυτή, που έχει υποστεί στις πλάτες της το μεγάλο οικονομικό βάρος από τις πυκνές-συχνές αλλαγές ισοτιμίας ευρώ-ελβετικού φράγκου τα προηγούμενα χρόνια.

Οι «γκρίζες ζώνες», πάντως, στην απάντηση του Υπουργού Οικονομίας είναι δύο:

-Η μία αφορά στο αόριστο του χρονικού διαστήματος για τη λύση του προβλήματος, αν και ήδη υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις υπέρ των δανειοληπτών.

-Η δεύτερη είναι ο προσδιορισμός της «χρυσής τομής», αφού, μέχρι σήμερα, οι μοναδικοί χαμένοι από τις πολλαπλές αλλαγές ισοτιμίας ευρώ-ελβετικού φράγκου είναι οι δανειολήπτες.

Θυμίζω, τέλος, ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί πως θα δώσει άμεσα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Από τότε έχουν περάσει 16 μήνες.

Ελπίζω, ότι ο κ. Σταθάκης δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα προχωρήσει σε πράξεις σύντομα, ώστε να απονεμηθεί και εμπράκτως δικαιοσύνη για χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, που εγκλωβίστηκαν στις δανειακές συμβάσεις με ελβετικό φράγκο…