Παρουσιάστηκε εχθές, 11 Μαΐου, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ο απολογισμός….
πεπραγμένων και ο προγραμματισμός έργων και δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρ. Δούρου σε μια διαδικασία όπου οι πολίτες και οι φορείς έλαβαν ελεύθερα το λόγο για να καταθέσουν προτάσεις και αξιολογήσεις στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας της Περιφέρειας με την τοπική κοινωνία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν για τα θέματα των πόλεών τους, όλοι οι  Δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής (Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου, Ελευσίνας κ. Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας- Ειδυλλίας κ. Ι. Κριεκούκη, Μεγαρέων κ. Γ. Σταμούλης και Φυλής κ. Χ. Παππούς), τονίζοντας σε γενικές γραμμές την άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια και τη δρομολόγηση σημαντικών ζητημάτων της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννης Βασιλείου, στην ομιλία απολογισμού πεπραγμένων και προγραμματισμού δράσεων, ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη επιτυχία πραγματικής απόσυρσης των εκκαμινευμάτων στην παραλία Ασπροπύργου μετά από εκκρεμότητα τριάντα ετών.  Οι παρεμβάσεις και οι δράσεις της Αντιπεριφέρειας κινήθηκαν σε τρία επίπεδα:
Την αποτελεσματική λειτουργία και τη φιλική και υπεύθυνη εξυπηρέτηση των πολιτών
Τον προγραμματισμό έργων με κριτήρια προτεραιοτήτων την προστιθέμενη αξία και την αναγκαιότητά τους, καθώς και
Την ενίσχυση του κοινωνικού προσανατολισμού δεδομένης της ανεργίας και της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους των κατοίκων στη Δυτική Αττική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, έκανε αναλυτική περιγραφή των έργων και δράσεων στην Δυτική Αττική ανάλογα με το στάδιο ωρίμανσης και υλοποίησης, με έμφαση στη στήριξη της Ελευσίνας ως Πολιτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, στην διεκδίκηση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στην περιοχή, την δρομολόγηση ενεργειών για τη δημιουργία σύγχρονου βιοτεχνικού πάρκου στον Ασπρόπυργο και τη συνολική χωροταξική ευταξία στο Θριάσιο, την προτεραιοποίηση και τον προγραμματισμό μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, την προώθηση αποπεράτωσης της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Θηβών, το ξεμπλοκάρισμα του αποχετευτικού στο Θριάσιο, την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και την πιλοτική ολιστική παρέμβαση στο Βλυχό Μεγάρων.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, τόνισε ότι η Περιφέρεια εργάζεται συστηματικά για την προώθηση του εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι και η μοναδική βιώσιμη λύση προκειμένου να κλείσει η χωματερή της Φυλής και να αποκατασταθεί ο χώρος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλου, Προέδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλου, Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. Δημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Δυτικής Αττικής,  εκπρόσωποι κομματικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων, επιχειρήσεων της περιοχής, σωματείων εργαζομένων και συλλόγων παραγωγικών φορέων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese