Όλοι την ξέρουμε και κυρίως οι γυναίκες, που σίγουρα είχαν μία στη ντουλάπα τους…

Πόσες, όμως, πληροφορίες γνωρίζουμε για την κούκλα που ξεπουλάει εδώ και χρόνια στον πλανήτη και οι περισσότεροι έχουν κρατήσει μια φορά στα χέρια τους;

-Το πραγματικό της όνομα είναι Μπάρμπαρα Μίλισεντ Ρόμπερτς και το πήρε από την κόρη των δημιουργών της Ρουθ και Ελιοτ Χάντλερ. Ο γιος τους ονομαζόταν Κένεθ, οπότε δεν πήγαν και πολύ μακριά για να βρουν το όνομα για τον άνδρα κούκλα.

-Αν και την ξέρουμε ως ξανθιά, η πρώτη Μπάρμπι κυκλοφόρησε και σε μελαχρινή έκδοση.

-Οι πρώτες κούκλες κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία, με τα ρούχα τους να είναι ραμμένα στο χέρι.

-Εντυπωσιακό είναι και το βιογραφικό της, καθώς έχει… τρέξει 6 προεδρικές καμπάνιες από το 1992. Barbie for President!

-Έχει τα πάντα. Εκατομμύρια παπούτσια, εκατομμύρια ρούχα και χιλιάδες αξεσουάρ, με κάθε γυναίκα να θέλει τη ντουλάπα της.

-Έχει πάνω από 100 καριέρες, μιας και βγαίνει σε ποπ σταρ, χειρουργός, αεροσυνοδός, αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων, πυροσβέστης και πολλά άλλα.

-Πωλείται σε 150 χώρες. Πιθανότατα είναι η πιο δημοφιλής κούκλα στον κόσμο, με μία από αυτές αγοράζεται κάθε 3 δευτερόλεπτα.

-Χρειάστηκε εξειδικευμένος άνθρωπος από το Πεντάγωνο για να εξασφαλίσει πως οι στρατιωτική της ενδυμασία ήταν σωστή.

-Υπάρχουν 45 διαφορετικές εθνικότητες.

-Είχε σχέση με τον Κεν πάνω από 40 χρόνια, ωστόσο, τον χώρισε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2004. Τα ξαναβρήκε μαζί του το 2011, μαντέψτε… την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Για πάντα μαζί.

-Αν νομίζετε πως η Μπάρμπι είναι μοναδική κάνετε λάθος.

-Λέγεται πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να τις μοιάσουν, καταφεύγοντας σε πλαστικές επεμβάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Κεν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese