Γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Δεν περίμενα ότι θα αυτοπροβάλλονται με τόσο ενθουσιασμό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στη συνέχεια… οι συντεταγμένες και οι σύντομες αναφορές του πρωθυπουργού, να μας καθιστούν εγκρατείς έως απέλπιδες!

Πλην ελαχίστων κανείς δεν ενθουσιάστηκε! Ο εγκιβωτισμός της χαράς σε μια τεράστια μάζα πίκρας. Αλήθεια ,ποιο μαγικό ραβδί σας ακούμπησε ,ποιος σας έριξε χρυσόσκονη, ποιοι προέβησαν στην ανασύνθεση για να πείσουν εσάς- που θα σκίζατε τα μνημόνια και σας ψηφίσαμε- να συνεχίσετε έναν άνευ προηγουμένου λαϊκισμό;

Πίσω από την θορυβώδη πολιτική σας, θορυβώδης όσο καμιά προηγούμενη ,έχετε αναρωτηθεί πόσα αρνητικά συναισθήματα, έχετε δραστηριοποιήσει, αφού ο λαός δεν είδε παρά μόνο περικοπές, συστολή και κατήφεια! Φέρνετε στην επιφάνεια έναν νέο μύθο του πολιτικά μαχόμενου με τους « ευρωανεμόμυλους», εφόσον ενδίδετε σε όσα αρχικά αρνηθήκατε ,πραγματοποιώντας απλά ένα όνειρο ετών ,σβήνοντας όμως τα όνειρα εκατομμυρίων νέων που δεν θα έχουν δυστυχώς καμιά τύχη στη χώρα τους! Τι άλλο θα προκύψει ,χάριν ενθουσιασμού, αφού δεν έχουμε ανάπτυξη ή δεν γίνεται λόγος για ανάπτυξη.

Εσείς θα διαχειρίζεστε το χρέος και ο λαός το χάος! Παράλληλοι δρόμοι ,δεν θα σας συναντήσουμε ποτέ!

Καινοφανείς οι κινήσεις σας ,μέθοδοι και εργαλεία της νέας πολιτικής αρχιτεκτονικής που γκρεμίζει αλλά δεν χτίζει!

Στου ενθουσιασμού τη χάση ,μια κατακερματισμένη Ελλάδα δεν θα ξέρει ποιον δρόμο να βαδίσει !Η πρωτοφανής έκφανση της πολιτικής, που θέλει την κυβέρνηση να αρνείται φανερά και να συνομολογεί κρυφά ,μια αυτοκαταστροφική ολοκλήρωση, θα αποτελέσει απλά υλικό για την ιστορία ,όχι του Έλληνα που πέφτει για να ξανασηκωθεί ακμαιότερος αλλά της Ελλάδας που πέφτει ,που αλώνεται εξαιτίας των μετέωρων πολιτικών που επί σειρά ετών την διοίκησαν, της ιδιότυπης εμμονής σε έναν θώκο, που ορίζει μόνο τα θέλγητρά του, αλλά συσσωρεύει επικίνδυνα, διαψεύσεις που οσονούπω θα οδηγήσουν στην παράλυση!

Σκεφτείτε ότι υπάρχετε εσείς ως ονόματα ,που εναγκαλίζεστε ασφυκτικά με εκείνους τους ήρωες του παραμυθιού που τιμωρούν την πρόοδο, την πρωτοβουλία, που κλείνουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν χάριν της ένωσης τα εθνικά κράτη στην καταστροφή!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese