Απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του Ηρακλείου, με τους εμπόρους να …
βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς η αγοραστική διάθεση των καταναλωτών βρίσκεται στο ναδίρ, λόγω των συνεχιζόμενων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, κατά τις οποίες κάποιοι περίμεναν πως θα δουν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν με κόσμο, ολοκληρώθηκαν, με τον απολογισμό όμως για άλλη μια φορά να κλείνει με αρνητικό πρόσημο.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά έμποροι στο cretapost, όταν ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις, ούτε οι εκπτώσεις ούτε οι χαμηλότερες τιμές, θα τον κάνουν να προχωρήσει σε κάθε είδους αγορές.

Η ανασφάλεια που νιώθουν όλοι οι πολίτες για το τι τους περιμένει με τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που βρίσκονται προ των πυλών, υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, αποτελούν τροχοπέδη στο να ξοδέψουν όποια χρήματα έχουν σε ρούχα, παπούτσια και είδη για το σπίτι.

Και σε αυτές τις εκπτώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και κατά την περίοδο του Πάσχα, τα μαγαζιά που δούλεψαν ήταν εκείνα με τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, καθώς οι ανάγκες των παιδιών αποτελούν πάντα προτεραιότητα για κάθε οικογένεια.

Τέλος οι έμποροι δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για επικείμενη ανάπτυξη της αγοράς, αλλά ούτε και για αύξηση του τζίρου τους κατά τις ετήσιες θερινές εκπτώσεις.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese