Το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακριά και ήδη ονειρεύεστε ξανθές λάμψεις από τον ήλιο στα μαλλιά σας… Πριν τρέξετε όμως στον κομμωτή σας, διαβάστε τους 5 φυσικούς τρόπους για να αποκτήσετε sun-kissed μαλλιά χωρίς να βλάψετε τη ποιότητα της τρίχας….

Μέλι

Ναι, το μέλι ενυδατώνει τα μαλλιά, αλλά μπορεί και να τα ξανοίξει. Σε νωπό μαλλί, απλώστε ακατέργαστο μέλι, τόση ποσότητα ώστε να καλυφθεί όλο από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Τυλίξτε το κεφάλι σας με μια μεμβράνη και αφήστε το για δύο ώρες ή και περισσότερο. Ξεβγάλτε το με κρύο νερό. 

Χαμομήλι

Αντί να απολαύσετε ένα ζεστό και δυνατό χαμομήλι, «προσφέρετε» το στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε το σα να ξεβγάζετε το στεγνό μαλλί σου. Καλό είναι να το δοκιμάσετε κάποια πρωινή ώρα έτσι ώστε να αφήσετε το μαλλί σας να στεγνώσει φυσικά με τον ήλιο.

Κανέλα

Προσθέστε μερικές κουταλιές κανέλα στο conditioner ή σε μέλι έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια πηχτή κρέμα την οποία θα την απλώσετε σε νωπά μαλλιά. Αφήστε τη για δύο ώρες, κατά προτίμηση κάτω από τον ήλιο. Ξεβγάλτε τη με άφθονο νερό.

Λεμόνι

Αναμείξτε το χυμό από δύο λεμόνια με το ¼ της ποσότητας τους σε νερό. Έπειτα ψεκάστε τα μαλλιά σας με το υγρό και απολαύστε μια βόλτα στη λιακάδα. Προσοχή Προσοχή! Το ψέκασμα καλό θα ήταν να είναι ομοιόμορφο.

Ήλιος

Γιατί ο καλύτερος τρόπος να ξανοίξετε  το χρώμα των μαλλιών σας είναι ο ήλιος, εξού και οι τέλειες αποχρώσεις ξανθού που αποκτάμε θέλουμε δε θέλουμε το καλοκαίρι στη παραλία.

Μπορείτε να κάνετε και μίξεις των παραπάνω, δηλαδή χυμό λεμονιού με χαμομήλι ή μια μάσκα κανέλας, λεμονιού και χαμομηλιού για καλύτερα αποτελέσματα.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese