Στις 7 Μαΐου του 2016 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η 2η αποστολή για το 2016…
του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου(ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας, από τα μέλη Βασίλη Αθανασόπουλο, Βασίλη Βασάλο, Γεώργιο Καρατζήμα, Στυλιανό Κολίσογλου και Ιωάννα Κολοκοτσά.

Η αποστολή είχε διάρκεια δυο ημερών. Το κάμπινγκ “Ζαρίτσι” ήταν ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής. Ο σκοπός της ήταν να εξερευνηθούν υποβρύχια σπήλαια και να εντοπιστούν σπήλαια στη στεριά, στην περιοχή του Τυρού.

Την πρώτη ημέρα έγινε μερική εξερεύνηση και χαρτογράφηση στο υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”, πλησίον του Αρκαδικού Χωριού. Το μέγιστο βάθος εξερεύνησης έφτασε τα 53μέτρα. Η κατάδυση είχε διάρκεια 48 λεπτών.

Την δεύτερη ημέρα έγινε συνέχεια της εξερεύνησης στο “Χερσαίο Ρήγμα”. Η κατάδυση είχε διάρκεια 71 λεπτών. Το μέγιστο βάθος του σπηλαίου μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 55μέτρα όπου η εξερεύνηση θα συνεχιστεί σε επόμενες αποστολές!

(Ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο., είναι ένας φορέας που εκπαιδεύει και παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ελληνικά σπήλαια, δρα χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι πόροι του είναι οι συνδρομές των μελών του. Συνεργάζεται χωρίς αμοιβή, με τις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και μελέτη των ελληνικών σπηλαίων, ενημερώνοντάς τες για τις ανακαλύψεις του).

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese