Χωρίς προβλήματα διεξάγονται από σήμερα τα δρομολόγια…
των πλοίων, μετά την τετραήμερη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρωί υπήρξε αυξημένη κίνηση, λόγω του μεγάλου αριθμού των φορτηγών αυτοκινήτων, που επιβιβάζονταν στα πλοία της γραμμής, αλλά και λόγω των επιβατών, που αναγκαστικά είχαν “εγκλωβιστεί” στο νησί και δε μπορούσαν να ταξιδέψουν για τους προορισμούς τους, εξαιτίας της απεργίας.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί εκφράζουν την ανακούφιση τους, καθώς βλέπουν τα προιόντα τους να μεταφέρονται πλέον κανονικά και όχι να σαπίζουν στα χωράφια ή μέσα στα θερμοκήπια τους.

Όπως ανέφεραν η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίαση της:

«Τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά αντίθετα γιγαντώθηκαν» υποστηρίζει η ΠΝΟ, που «προειδοποιεί τους υπευθύνους ότι ο αγώνας σαφώς και δε σταμάτησε». Καλεί δε τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο νέο κάλεσμα της Ομοσπονδίας.

«Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα» αναφέρει η ΠΝΟ, που ευχαριστεί τους ναυτεργάτες «οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημά τους, συσπειρωμένοι γύρω από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης», τα λοιπά σωματεία που συγχρονίστηκαν με την απεργία της ΠΝΟ «και κυρίως το επιβατικό κοινό για την πλήρη κατανόησή του στον δίκαιο αγώνα μας».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese