Την απέραντη φροντίδα και ασφάλεια που σου δίνει μία φιλία στη ζωή δύσκολα θα τη βρεις αλλού, ειδικά όταν με την κολλητή σου είστε σαν αδερφές. Μα υπάρχει πιο γλυκό πράγμα από το να έχεις κάποιον στον…
οποίο μπορείς να εκμυστηρευτείς και τις πιο ντροπιαστικές σου αγωνίες, με τον οποίο μπορείς να πεθάνεις στα γέλια με ένα βλέμμα ή με την περιγραφή μίας ανάμνησης ή κάποιον που ξέρεις ότι θα είναι στο πλευρό σου τις ημέρες που η ζωή σου γεμίζει μαύρα σύννεφα;

Φιλόσοφοι, γκουρού της ψυχολογίας, ειδικοί περί ευτυχίας, συγγραφείς διάσημων βιβλίων αυτοβοήθειας, αλλά και έρευνα διάρκειας 75 χρόνων για το τι μας κάνει ευτυχισμένους, ορκίζονται από καταβολής κόσμου ότι οι φίλοι είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την κοινωνική μας επιβίωση, όσο και για μία γενικότερα καλή ζωή.

Αν έχεις κι εσύ μία καλή φίλη αυτή είναι 22 πολύ καλοί λόγοι να της πεις “ευχαριστώ”:
1. Που δείχνει κατανόηση σε δικές σου ακατανόητες συμπεριφορές, την στιγμή που ούτε εσύ η ίδια μπορείς να τις αναγνωρίσεις, πόσο μάλλον να τις εξηγήσεις.

2. Για την υπομονή και την προσοχή με την οποία σε ακούει κάθε φορά, για οποιοδήποτε ζήτημα, ακόμη κι αν της το λες για δέκατητριτη φορά.

3. Που σε συγχωρεί για τις φορές που είσαι τόσο στον κόσμο σου, που ξεχνάς να ρωτήσεις για εκείνη.

4. Που δεν είναι στο πλευρό σου μόνο στα δύσκολα (αυτό είναι το εύκολο), αλλά μπορεί (και αντέχει) να σε αγκαλιάσει ειλικρινά και να χαρεί πραγματικά με τις χαρές και τις επιτυχίες σου, πράγμα σπάνιο και πολύτιμο.

5. Που σου δίνει την απάντηση ή την σκέψη κλειδί όταν είσαι αντιμέτωπη με κάποιο μικρο ή μεγάλο δίλημμα.

Δες εδώ: English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese