Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων από τη Διεύθυνση Οικονομική Αστυνομίας… για τον έλεγχο και τη βεβαίωση παραβάσεων σε επιχειρήσεις που διενεργούν παράνομα τυχερά παίγνια, εντοπίσθηκε χθες (8-5-2016) στον Νέο Κόσμο Αττικής, κατάστημα «ίντερνετ-καφέ» το οποίο είχε μετατραπεί σε παράνομο «μίνι καζίνο».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, δύο ημεδαποί 39 και 46 ετών και μία 27χρονη αλλοδαπή ως εργαζόμενοι καθώς και 23 άτομα, ως παίκτες. Παράλληλα αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου ο 78χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα που αφορούν τα παίγνια και την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί κατά την μετάβασή τους στο κατάστημα, διαπίστωσαν ότι οι διαχειριστές του λάμβαναν αυξημένα «μέτρων ασφαλείας» για τον έλεγχο των επισκεπτών, με απώτερο στόχο να αποφύγουν πιθανό έλεγχο των διωκτικών αρχών και συγκεκριμένα:

Η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας η οποία άνοιγε από άτομο που βρισκόταν εντός του κατστήματος, ενώ εξωτερικά υπήρχε «τσιλιαδόρος» προκειμένου να ενημερώνει εγκαίρως για ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο και να ελέγχει τα άτομα πριν εισέλθουν (face control).

Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, είχε τοποθετηθεί και λειτουργούσε, σύστημα παρακολούθησης, αποτελούμενο από 16 κάμερες  κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν η κατάσχεση πλήθους αντικειμένων μεταξύ των οποίων:

57 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

φορητός υπολογιστής,16 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και αναμεταδότης σήματος (ρούτερ),

ηλεκτρονική ρουλέτα, συνδεδεμένη με κάμερα,

5 τραπέζια από τα οποία τρία για διενέργεια ρουλέτας και δυο για τη διενέργεια του παίγνιου μπλακ τζακ,

συνολικά 2.600 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και δώδεκα δεσμίδες τράπουλας καθώς και

καταμετρητής χρημάτων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese