Ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας (των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων όπως αποκαλείται), πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ αποκάλυψε τα αεροπορικά μέσα που θα…
συμμετάσχουν στην παρέλαση για την επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» (V-Day) που πραγματοποιείται ετήσια σε ένδειξη τιμής στη θυσία του ρωσικού λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» όπως αποκαλείται (Great Patriotic War), στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, συνολικά 71 αεροσκάφη και ελικόπτερα θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, συμπεριλαμβάνοντας τόσο αναβαθμισμένες μονάδες του αεροπορικού στόλου, αλλά και ολοκαίνουργια προϊόντα, όπως το καινούργιο μεταφορικό Ilyushin Il-76MD-90A.

Όπως επίσης αναφέρθηκε νωρίτερα από εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στην παρέλαση θα λάβουν μέρος μαχητικά τύπου Sukhoi Su-24, Su-25, Su-27, Su-34, Su-35S, μαχητικά τύπου Mikoyan MiG-29 και MiG-31, αλλά και μεταφορικά Antonov An-124-100, Ilyushin Il-78, βομβαρδιστικά Tupolev Tu-22M3, Tu-95 και Tu-160, ενώ από ελικόπτερα έχει προγραμματιστεί να εμφανιστούν μεταφορικά Mil Mi-8, Mi-26, επιθετικά Mi-28N και Mi-35, αλλά και τα Kamov Ka-52.

Συνολικά στην παρέλαση θα λάβουν μέρος πάνω από 10.000 μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ενώ από το υλικό των χερσαίων δυνάμεων τα οχήματα Tigr, άρματα μάχης T-90, ΤΟΜΠ BTR-82A, ΤΟΜΑ BMP-3, αυτοκινούμενα πυροβόλα Msta-S, αντιαεροπορικά Buk-M2, Pantsir-S1 πυραυλικά συστήματα Yars. Μαζί τους και η οικογένεια χερσαίων συστημάτων Armata, τα ομώνυμα άρματα μάχης, τα ΤΟΜΑ Kurganets, τα ΤΟΜΠ τύπου Bumerang και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Koalitsiya.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese