Δεν υπάρχουν πινακίδες που οδηγούν στο ξενοδοχείο Fogo Island Inn. Είναι πολύ εύκολο να χάσετε το δρόμο. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Todd Saunders, ο οποίος μεγάλωσε…
στο κοντινό Gander, το κτίριο είναι εμπνευσμένο από τις αλιευτικές παράγκες αλλά με τις διαστάσεις ενός κρουαζιερόπλοιου. Τριακόσια πόδια μήκος και 30 πόδια πλάτος. Σαν ένα πλοίο που μόλις κατέπλευσε στο λιμάνι.

Το Fogo Island είναι το μεγαλύτερο από τα παράκτια νησιά της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ στον Καναδά.

Για δεκαετίες, η ροή της κυκλοφορίας σε αυτή την κοινότητα στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης είχε την αντίθετη κατεύθυνση. Λιγότεροι από 2.500 άνθρωποι ζουν στο νησί που έχει τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν. Αλλά το ξενοδοχείο, το πνευματικό τέκνο του νησιού Fogo και της εκατομμυριούχου Zita Cobb, αντέστρεψε αυτή την τάση όταν ολοκληρώθηκε το 2013. Πλέον, ξένοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να δουν το νησί, του οποίου το παρθένο τοπίο, το καθιστά το πολυπόθητο σημείο για τους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Οι 29 σουίτες είναι όμορφα διακοσμημένες με έπιπλα που αποτυπώνουν την τοπική παράδοση και με μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που βλέπουν στον Ατλαντικό. Στο δωμάτιο θα βρείτε να σας περιμένει ζεστό, χειροποίητο ψωμί με βούτυρο και μελάσα.

Για όσους ψάχνουν την περιπέτεια, το Ski-Doo είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι μια μοτοσικλέτα για το χιόνι και με συνοδεία έναν οδηγό θα περιηγηθείτε στα μαγευτικά βουνά της περιοχής.

Η ιστορία του Fogo Island Inn είναι τόσο μοναδική όσο και η ίδια η χώρα. Ξεκινά με την Cobb, η οποία πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί που το αποκαλεί ως «κάτι από έναν άλλο αιώνα». Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Ούτε ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι. Θυμάται τον εαυτό της να σκάβει λάκκους πριν έρθει ο χειμώνας. «Ήξερες πως κάποιος επρόκειτο να πεθάνει και αν το έδαφος είχε παγώσει, έπρεπε να υπάρχει τάφος», λέει χαρακτηριστικά.

Άφησε το νησί στα 16 της χρόνια και σπούδασε επιχειρήσεις, για να γίνει τελικά επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών στην εταιρεία οπτικών ινών JDS Uniphase, η οποία έχει γραφεία στο San Jose και στην Οττάβα. Μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε στα 42, είχε 69 εκατομμύρια δολ. Και οι δύο γονείς της πέθαναν νέοι και ήταν τότε που αποφάσισε να γυρίσει στον τόπο της και να επενδύσει στο ξενοδοχείο.

Τα δωμάτια στο Fogo Island Inn ξεκινούν από 1.235 δολ. για δύο άτομα ανά διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων και όλα διαθέτουν εκπληκτική θέα.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese