Από τη Δήμητρα Γκούντρα
Είναι μια από τις μεγαλύτερες απορίες ενός άνδρα: Γιατί οι γυναίκες πάμε στην τουαλέτα με παρέα…

Οι άνδρες χρησιμοποιούν την τουαλέτα αποκλειστικά και μόνο για τη φυσική ανάγκη! Το πολύ – πολύ να ρίξουν μια γρήγορη ματιά αστραπή στον καθρέφτη , να φτιάξουν το τσουλουφάκι κι αυτό είναι όλο! Η επίσκεψη στην τουαλέτα θα διαρκέσει μόλις λίγα λεπτά ενώ σπάνια θα τους δεις να ανταλλάσσουν κουβέντες με άλλους άνδρες στα ουρητήρια.

Αντίθετα μια γυναίκα, όχι μόνο θα πάρει μια φίλη για παρέα αλλά θα «ξεχαστεί» εκεί κάνοντας τον ανδρικό πληθυσμό για μια ακόμη φορά να απορεί, τι κάνουμε τόση ώρα στο WC. Εκτός από τις πιο τρελές φαντασιώσεις, η μόνη λογική εξήγηση που δίνει ένας άνδρας είναι πως η γυναικεία φύση αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας γι΄αυτό δεν μπαίνουν καν στον κόπο να λύσουν τον μεγάλο γρίφο! Αρκούνται στο «της γυναίκας η ψυχή είναι μια άβυσσος»ακολουθούμενο από ειρωνικά σχόλια και αστειάκια. Εμείς όμως ξέρουμε καλά πως το παζλ είναι πολύ απλό και η λύση του μυστηρίου ξεκινά από το πολύ απλό τη διαφορετική χρήση!

Λόγος 1ος Για να περάσει πιο εύκολα η ώρα

Σε αντίθεση με τις αντρικές τουαλέτες, οι γυναικείες είναι σχεδόν πάντα φίσκα! H ουρά της αναμονής συνήθως ξεκινά από το εσωτερικό και φτάνει έξω από την πόρτα! Αυτός είναι κι ένας λόγος για τον οποίο πηγαίνουμε στην τουαλέτα δυό – δυό! Πώς θα περάσει ευχάριστα η ώρα περιμένοντας στην ουρά αν δεν έχεις την κολλητούλα να πεις μια κουβεντούλα;

Λόγος 2ος
Για να καλλωπιστούμε

Μια γυναίκα πάντα θέλει επιβεβαίωση! Ακόμη κι αν κοιταχτεί στον καθρέπτη και το αποτέλεσμα την ικανοποιήσει, θα θελήσει και πάλι μια δεύτερη γνώμη . Μήπως το μέικ απ είναι έντονο; Ξέφυγε το κραγιόν; Χρειάζεται έξτρα πούδρα για να καλυφθεί το σπυράκι; Το μαλλί είναι καλύτερο πιασμένο ψηλά ή να πέφτει στους ώμους; Όλα τα ερωτήματα αυτά θα παρέμεναν αναπάντητα και το δίλημμα θα ήταν μεγάλο δίχως τη συνδρομή μιας ή και περισσότερων φίλων-γυναικών!

Λόγος 3ος
Για κους-κους και κοινωνική κριτική!

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ερώτημα των ανδρών: Μα τι κάνουν τόση ώρα; Μέσα σε μια γυναικεία τουαλέτα γίνονται αναλύσεις των αναλύσεων για ζητήματα ερωτικά κι όχι μόνο! Και ένας άνδρας θα αναρωτηθεί ? εύλογα ? «δεν υπάρχει άλλος χώρος για κους-κους;». Φυσικά και υπάρχει αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και κάποια ζητήματα χρήζουν άμεσης ¨σύσκεψης¨. Υπάρχουν άλλωστε θέματα που δεν μπορούν να συζητηθούν παρουσία ανδρών! Η τουαλέτα λοιπόν είναι το πιο κοντινό «φρούριο» για κρυφές κοριτσίστικες συζητήσεις.

Λόγος 4ος
Για να μιλήσουμε για πράγματα που οι άντρες θεωρούν βαρετά & να τους σχολιάσουμε ελεύθερα

Ένας άλλος λόγος που οι γυναίκες «αποσυρόμαστε» στην τουαλέτα είναι επειδή θεωρούμε κάποιες από τις συζητήσεις των ανδρών βαρετές! Αν λοιπόν η συζήτηση για το στρατό , τα αμάξια ή το ποδόσφαιρο έχει ανάψει, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα μικρό διαλειμματάκι! Πηγαίνοντας στην τουαλέτα μας επιτρέπεται όχι μόνο να μιλήσουμε γι΄αυτά που πραγματικά μας ενδιαφέρουν αλλά και να σχολιάσουμε καυστικά τις ανόητες αντρικές συζητήσεις.

Λόγος 5ος
Για διάφορα… τεχνικά ζητήματα

Ποιά μπορεί να είναι τα τεχνικά ζητήματα; Πρώτο και κύριο το γεγονός ότι πολλές τουαλέτες δεν έχουν κρεμάστρα οπότε κάποιος πρέπει να κρατήσει το σακάκι ή το τσαντάκι μας! Η πιθανότητα επίσης να φοράμε ψηλοτάκουνα και να θέλουμε κάπου να στηριχτούμε είναι μεγάλη ενώ αν είμαστε στις δύσκολες ημέρες, θέλουμε να σιγουρευτούμε πως δεν έχουμε κάποιο λεκέ στο φόρεμα ή το παντελόνι. Και φυσικά τα προβλήματα δε σταματούν εδώ. Αλίμονο στη γυναίκα που φοράει κορμάκι και για να μπορέσει να πάει στην τουαλέτα πρέπει να κάνει ολόκληρο στριπτίζ! Κι κάποιος άντρας σε ειρωνευτεί για την αγαπημένη συνήθεια των γυναικών, έχουμε την κατάλληλη απάντηση! Κάνε κλικ και διάβασέ την στην επόμενη σελίδα!

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese