Για τις διαπραγματεύσεις, την αξιολόγηση και το χρέος…

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η πατρίδα μας να ξεφύγει από τα μνημόνια είναι η διευθέτηση του χρέους. Αυτό προβλέπεται ρητά στη συμφωνία του καλοκαιριού και η πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει ότι θα υπάρξει συζήτηση και για το χρέος στη συνεδρίαση της Δευτέρας ( 9 Μαΐου).

Με τη διευθέτηση του χρέους η Ελλάδα θα ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο που μας έβαλαν άλλοι και θα μπορέσει να ορθοποδήσει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Χρέος όλων μας είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός τώρα που η πατρίδα μας μάχεται για να σταθεί στα πόδια της.

Το ΔΝΤ με τη στάση του θέλει για ακόμη μια φορά να δικαιολογήσει ότι έχει λόγο ύπαρξης, ενώ όπου έχει πάει έχει αφήσει αποδεδειγμένα στάχτη. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θέλουμε το ΔΝΤ να μας δανείζει.

Η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ υιοθετούν και αναμασούν πλήρως τη ρητορική του ΔΝΤ και αυτό συνιστά αντεθνική στάση. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου φέσωσε τον ελληνικό λαό με 86 δις ευρώ.

Με βάση αδιάψευστα επίσημα στοιχεία του 2014 με την υπογραφή Σαμαρά, αν συνέχιζε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα μιλούσαμε για την εφαρμογή μέτρων 12 δις ευρώ αντί για 5,4 δις, κάτι που απέτρεψε η σημερινή κυβέρνηση. Έχει σημασία όχι μόνο το τι επιτυγχάνει μια κυβέρνηση, αλλά και τι αποτρέπει.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η έρευνα της Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας του Βερολίνου που αποδεικνύει ότι το 95% των μνημονιακών δανείων διατέθηκαν για να σωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες, αναφέρεται στα πέντε πρώτα μνημονιακά χρόνια.

Σχετικά με αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου περί «νομίσματος»:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε το αυτονόητο. Ήθελε να δώσει βαρύτητα στην έννοια του ανθρώπου. Και είναι μια δήλωση που την έχει ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Η αντίδραση της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ήταν φθηνή και υποταγμένη στα κομματικά τους ακροατήρια, για να μην πω στην κομματική τους πελατεία. Δεν μπορούν να τον φθάσουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι ως προς τον τρόπο που σκέφτεται.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese