Του Μάνου Χατζηγιάννη
Ποιός θυμήθηκε σήμερα από την κατ΄όνομα μόνο κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και από τον πολιτικό κόσμο εν γένει, την…
35χρονη Παρασκευή Ζούλια, την 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου (και το αγέννητο παιδί της) και τον 36χρονο Επαμεινώνδα Τσακάλη;

Ελάχιστοι… Γιατί τα τρία θύματα της τραγωδίας της Μαρφίν δεν λέγονται Γρηγορόπουλος ή Τεμπονέρας. Γιατί τα τρία (μάλλον τέσσερα) θύματα της Μαρφίν δεν χάθηκαν από τη σφαίρα αστυνομικού αλλά από το μπουρλότο κουκουλοφόρου!

Κουκουλοφόρου σαν κι αυτούς που σήμερα είτε με τον επονομασία “Πυρήνες” είτε με την επονομασία “Ρουβίκωνας” εκτοξεύουν απειλές εναντίον των παντων….

Ήταν σαν σήμερα 5 Μαϊου 2010 όταν στην πρωτεύουσα έλαβε χώρα μακράν η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων 20 χρόνων. Και οι προβοκάτορες τι έκαναν; Έκαψαν ή άφησαν να καούν οι άνθρωποι στην Μαρφίν με αποτέλεσμα ο κόσμος να φοβηθεί και να μην ξανακατέβει στις επόμενες πορείες!!!!!!!

Ποιοι είναι οι προβοκάτορες; Κοντά στο νου και η γνώση…

Όσον για τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι έκανε τότε το κόμμα της σημερινής κυβερνησης στα γεγονότα του 2010; Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, που κάνει σήμερα ό,τι μπορεί προκειμένου να πείσει και τον τελευταίο αριστερό πως η κυβερνώσα παράταξη δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της Αριστεράς τότε γελούσε χαιρέκακα!

Δυστυχώς ναι! Γελούσαν χαιρέκακα στη Βουλή κάποιοι στις 5 του Μάη του 2010 γιατί δεν μπορούσε να τους κατηγορήσει κανείς για υποκινητές των επεισοδίων-όπως έγινε στα Δεκεμβριανά του 2008-μιας και το μπλοκ τους εγκλωβίστηκε και δεν έφτασε στη Βουλή.

Αρκέστηκε να βγάλει την ουρά του απ΄έξω με λίγα λόγια!

Το κόμμα που έδινε ραντεβού στο πεζοδρόμιο όσο ήταν αντιπολίτευση σήμερα ξέχασε τα θύματα της εργατιάς! Γιατί οι τρεις της Μαρφίν είναι τα πραγματικά θύματα της σφαγής της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που διοργάνωνε πορείες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις για τα πάντα σιώπησε ηχηρότατα τότε όπως και σήμερα για τον θάνατο των τριών νέων ανθρώπων στην τράπεζα..

Ούτε μια κουβέντα για τους δολοφόνους των Εξαρχείων. Τους ίδιους τους οποίους ανέχεται σήμερα ως κυβέρνηση να κάνουν επεισόδια και να τρομοκρατούν την κοινωνία!

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έμαθαν τόσα χρόνια να υπερασπίζονται εκείνους που νομίζουν ότι κάτω από μια κουκούλα θα κρύψουν τα ανομήματά τους και πως βγάζοντας την θα γίνουν ένα πάλι με την κοινωνία την οποία μισούν από….συνήθεια.

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να αντιταχθούν με την αλητεία των Εξαρχείων που δε σέβεται ούτε περιουσίες ούτε ανθρώπινες ζωές επειδή απλούστατα συνήθισαν να τη δικαιολογούν..

Και όπως είπε και ο Αριστοτέλης «έξις δευτέρα φύσις»…

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese