«Θα κλείσει η συμφωνία αλλά εδώ και λίγες ημέρες παίζεται το χαρτί και των εκλογών συγχρόνως με τη συμφωνία. Δηλαδή θα…
κλείσει η συμφωνία και επειδή υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές που δεν θέλουν να ψηφίσουν θα πάει ο Τσίπρας προς εκλογές». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Εγώ περίμενα τις εκλογές γύρω στον Οκτώβριο αλλά οι πληροφορίες μου εδώ και λίγες ημέρες είναι ότι είναι κλεισμένος στον εαυτό του ο κ. Τσίπρας και έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές με κάποια γκάλοπ τα οποία έχει στα οποία θα βάλει τον όρο ότι αυτός θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ ενώ όλοι οι άλλοι με τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες τους αποτελούν κίνδυνο. Δηλαδή θα δούμε ο Τσίπρας να ζητάει από το λαό να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», είπε επίσης.

Ερωτηθείς για τους “αντάρτες” είπε: «Οι αντάρτες δεν θα είναι από τους 53. Γενικά υπάρχει μια δυσφορία μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα μέτρα, ότι τελικά όλα θα περάσουν και η κάβα των 3,5 δις και είναι βαρύ το φορτίο. Καλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα να σηκώσει όλο αυτό το φορτίο και μετά είναι και η διαχείριση. Πείτε ότι ψηφίζουν και οι 153 μετά υπό το βάρος της πραγματικότητας μπορεί να έχουμε διαρροές μετά. Ο Τσίπρας επιχειρεί και λέει στους ξένους ότι η εκλογική διαδικασία είναι η καλύτερη διασφάλιση παρά η Βουλή. Δηλαδή τη φορά αυτή ο λαός δεν μπορεί να λέει δεν ήξερα και έχουν καταλήξει ξένοι και έλληνες στην άποψη ότι εκλογές μέσα σε 25 μέρες θα έδιναν μια νομιμότητα στα μέτρα».

Για το ασφαλιστικό ο κ. Λεβέντης είπε ότι «είναι ιδιάζουσα περίπτωση γιατί ζητούνται μέτρα πολλά, ξεπερνιούνται πράγματα που θεωρούνταν ιερά όπως τα εφάπαξ, οι συντάξεις. Δηλαδή κατά ένα τρόπο κατεδαφίζεται το σύμπαν, δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο. …Θα πάει σε εκλογές ο Τσίπρας, αυτό βλέπω ότι είναι των τελευταίων ημερών η απόφαση και για αυτό δεν κινείται, δεν βγαίνει έξω. Θα το παρουσιάσει ως ένα αιφνιδιασμό και θα γίνουν σύντομα οι εκλογές».

Στο ερώτημα ποιός θα τις κερδίσει είπε ότι η μεν ΝΔ έχει μια τάση ευφορίας ότι τις κερδίσει εκείνη αλλά ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι έχει κάποιες μυστικές δημοσκοπήσεις. Όταν σηκωθεί ψηλά το θέμα του ευρώ και των αλλαγών και των μέτρων η ΝΔ δεν θα έχει αντίλογο. Εν τω μεταξύ είναι χωρισμένη στα πέντε η ΝΔ αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς τι θα έκανε στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός του ζητούσε στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση απάντησε:

«Το έχω αποκλείσει εγώ αυτό γιατί ασχέτως τι λέει ο Τσίπρας ή τι κάνει ο Μητσοτάκης και οι δύο είναι σε πλάνη. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια μεγάλη κυβέρνηση 250 εδρών δηλαδή και αυτό που πάει να κάνει ο Τσίπρας ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές επειδή θα βγει ισχνή πάλι πλειοψηφία έστω και αν έχουν στην κολυμπήθρα των εκλογών νομιμοποιηθεί τα μέτρα πάλι είναι δύσκολο αν οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς προδότες και αν γίνουν δύο μέτωπα στη Βουλή πάλι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα. Χρειάζεται ο τόπος, για να έρθουν επενδύσεις, μια μεγάλη κυβέρνηση και οι ξένοι αν δουν μια κυβέρνηση 250 εδρών θα σεβαστούν την Ελλάδα γιατί θα ξέρουν ότι είναι το ύστατο πλέον βήμα να μείνουμε στο ευρώ. Εγώ για αυτό επιμένω και για αυτό δεν έδωσα εξαρχής παρότι μου προσέφεραν και υπουργεία και πολλά, δεν έδωσα στον Τσίπρα ψήφο εμπιστοσύνης».

Εκτίμησε ακόμα ότι όταν γίνουν οι εκλογές θα βρεθούν πολλά κόμματα εκτός Βουλής. «Θα βρεθούν εκτός Βουλής ο Θεοδωράκης και ο Καμμένος σίγουρα και στο όριο του 3% είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο δολίως το παρουσίασαν στις δημοσκοπήσεις 8%. Αν δεν γίνουν εκλογές και να περάσει ο νόμος με 153 μπορεί να έχουμε αποχωρήσεις στη συνέχεια. Αυτό σκέφτεται ο Τσίπρας, όταν καταλάβουν οι βουλευτές τι ψήφισαν για αυτό τους παει τώρα αδιάβαστους».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese