«Άθλιο» χαρακτήρισε το σύστημα που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και… «ψευτομεταρρύθμιση» που δεν θα διασώσει τις συντάξεις, αλλά “θα φορτώσει επιπλέον βάρη στην πλάτη του περήφανου Ελληνικού λαού”, σε δηλώσεις του ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, την Τετάρτη 4 Απριλίου, κατά την επίσκεψη του στο Εργατικό κέντρο Αρκαδίας.

Μια ήμερα πριν καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή τις αλλαγές που επέρχονται σε ασφαλιστικό-φορολογικό, με το νέο νομοσχέδιο, ήρθε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, αφιλοκερδώς, για να ενημερώσει τον κόσμο.

«Το Κράτος θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά.

“Όλες οι υπόλοιπες θα τις εγγυώνται τα ταμεία, τα οποία όμως με τις αλυσιδωτές λεηλασίες που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρονιά, δεν έχουν χρήματα.

Η Τρόικα επιδιώκει την βίαιη επιδοματοποίηση των συντάξεων, κάτι που έχει δεχθεί και η Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.

Έρχονται μεγάλες και διαρκείς μειώσεις ακόμα και στις συντάξεις που ήδη καταβάλλονται”, τόνισε.

Τέλος, συμβούλεψε όσους έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα να υποβάλλουν «από χθες» τα δικαιολογητικά τους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese