Στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου από την… επόμενη σχολική χρονιά προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η απόφαση οδηγεί σε κατάργηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που διαρκεί από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα. Στόχος να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και ειδικοτήτων).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στελέχη του υπουργείου προτείνουν οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (π.χ. ξένων γλωσσών) να μετακινηθούν σε γυμνάσια και λύκεια για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, από την κατάργηση του ολοήμερου μοντέλου θα εξοικονομηθούν περίπου 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών που θα καλύψουν κενά στα σχολεία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μειώνονται οι ώρες μαθημάτων της μουσικής, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής και της γυμναστικής. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο πως μειώνει τις ώρες των συγκεκριμένων μαθημάτων «για να ενισχυθούν οι ”θιγμένοι” από την κρίση του ιδιωτικού τομέα» και τονίζει πως έτσι θα ενισχυθεί η παραπαιδεία.

Το πρόγραμμα κάθε τάξης μειώνεται κατά 5 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, αφού θα ολοκληρώνεται στη 1.15 μ.μ. και όχι στις 2 μ.μ. Απ’ όλες τις τάξεις «κόβεται» μία ώρα από Γυμναστική, Ευέλικτη Ζώνη και Αγγλικά. Επίσης, κατά μία ώρα μειώνονται στην πρώτη και τη δευτέρα τάξη η διδασκαλία Ελληνικών και Μουσικής, στην τρίτη και την τετάρτη η Μελέτη Περιβάλλοντος, στην πέμπτη και την έκτη τα Θρησκευτικά και η Θεατρική Αγωγή, στην τρίτη, την τετάρτη, την πέμπτη και την έκτη η Πληροφορική.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese