Μπορεί η Google πρόσφατα να έβγαλε προς πώληση την Boston Dynamics, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά να ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς υπάρχει ακόμα η …
οποία υπάγεται στην Alphabet X (προηγουμένως γνωστή ως Google X).

Στο περιθώριο του New Economic Summit στην Ιαπωνία, η SCHAFT παρουσίασε ένα νέο δίποδο ρομπότ, το οποίο δεν έχει επίσημη ονομασία ακόμη, αλλά είναι ικανό να ανεβαίνει σκαλιά, να περπατά σε ανώμαλο έδαφος και να αυτό-εξισορροπείται.

Το ρομπότ εμφανίζεται να περπατά σε διάφορες συνθήκες όπου και ο άνθρωπος θα μπορούσε να δυσκολευτεί, περπατά σε άμμο, βραχώδες έδαφος και χιόνι. Κατά τη διάρκεια του video δείχνει να μπορεί να χειριστεί ακόμη και τα τυχαία εμπόδια που μπαίνουν μπροστά του, κρατώντας την ισορροπία του.

Μπορεί ακόμη να χειριστεί το ανισόπεδο έδαφος ακόμη και όταν κουβαλά βαρύ φορτίο. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι τέτοιου είδους ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντικατάσταση των ανθρώπων σε δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες. Μπορούν να φτάσουν με μεγαλύτερη ευκολία σε δύσκολες συνθήκες που θα δυσκολευόταν ο άνθρωπος.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ήδη ρομπότ που έχουν αναλάβει μεγάλο κομμάτι εργασιών που γινόταν από ανθρώπινα χέρια, να κατασκευάσουν αυτοκίνητα, δουλεύουν σε εργοστάσια, χτίζουν σπίτια κλπ.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο δίποδο ρομπότ θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε πιο καθημερινές εργασίες όπως το να βοηθά τους μεγαλύτερους σε ηλικία, κουβαλώντας τα ψώνια και να ανεβαίνει σκάλες.

Προς το παρόν η Google δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε πότε θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese