Γράφτηκε από  Γιάννης Βίτσας
Είσαι chef με περγαμηνές τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα. Ποιες θεωρείς πιο δυνατές…
στιγμές της πορείας σου;

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τη δημιουργία του εστιατορίου «Evi Evan», στο Παρίσι. Πείσαμε τους Παριζιάνους ότι η ελληνική κουζίνα έχει ιστορία και αξίζει να τη γνωρίσουν όπως πραγματικά είναι και όχι στην τουριστική της εκδοχή. Τη θεωρώ πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν δύσκολο. Διεκδικήσαμε μια θέση στη «Μέκκα» της γαστρονομίας. Επιμείναμε μόνο με ελληνική κουζίνα. Δεν κάναμε ένα εστιατόριο μεσογειακών γεύσεων ευρύτερα. Θα ήταν πιο εύκολο αν πλασάραμε μια μείξη ιταλικής, ισπανικής και ελληνικής κουζίνας. Δώσαμε μεγάλη μάχη, κάναμε θυσίες και κερδίσαμε.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Ευτυχισμένα. Μεγάλωσα σ’ ένα χωριό, σε μια οικογένεια δεμένη, με πολύ αγάπη. Ο πλούτος του παιδιού είναι μόνο αυτός.

Πώς γνωριστήκατε με τον Κωνσταντίνο Γρηγοριάδη;
Τυχαία, σ’ ένα φιλικό σπίτι. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο Κώστας είναι ο άνθρωπος της ζωής μου, το στήριγμά μου. Για τη σχέση μας θα έλεγα πως ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν έρθει στη γη για να συναντηθούν. Θεωρώ πώς η ζωή θα τον έφερνε μπροστά μου, γιατί έπρεπε να τον γνωρίσω.

Περάσατε κρίση ποτέ στη σχέση σας με τον Κώστα;
Ουσιαστικά όχι. Δεν είχαμε ποτέ διαφορετικά «θέλω» και άλλη θεώρηση ζωής. Ταξιδεύαμε στον ίδιο δρόμο. Ίσως σε στιγμές στην πορεία της κοινής μας διαδρομής εγώ να ήθελα να τρέξω πιο πολύ κι εκείνος να χαλαρώσει ή το αντίστροφο. Σ’ εκείνο το σημείο υπήρξαν κόντρες, αλλά πάντα στα λογικά πλαίσια δυο ανθρώπων που ζουν χρόνια μαζί. Ένα μυστικό για την όμορφη πορεία της σχέσης μας ήταν πως πάντοτε ο ένας έλεγε στον άλλο όσα ένιωθε. Η δουλειά στη σχέση είναι να μην αφήνεις κενά, να μην επιτρέπεις να περνούν τα χρόνια καλύπτοντας κάτω από το χαλί ό,τι δε σ’ αρέσει.

Πώς είσαι ως μητέρα;
Εύχομαι να είμαι καλή. Είχα την τύχη να έχω την πιο τέλεια μητέρα του κόσμου. Της οφείλω τα πάντα. Αν δεν ήταν εκείνη, δε θα είχα κάνει καριέρα. Ήταν το στήριγμά μου. Όνειρό μου είναι τα παιδιά μου να αισθάνονται όπως εγώ για τη μαμά μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά που σου έχουν προσφέρει τα παιδιά σου;
Έχω δύο απίστευτα αγόρια. Νομίζω ότι η πιο ωραία φράση που έχουν πει είναι, «Ακόμα κι αν ξαναγεννιόμασταν, θα θέλαμε εσείς να είστε οι γονείς μας». Τα παιδιά, όσων ετών κι αν είναι, αυτό που θέλουν είναι αγάπη. Να έχεις δυο μεγάλα αυτιά να τ’ ακούς και μια μεγάλη αγκαλιά να τα κλείνεις!

Γιώργο, τι αγαπάς περισσότερο στη μητέρα σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Είναι μια υπέροχη μαμά. Ένας ζεστός, τρυφερός άνθρωπος. Μου έδωσε τα πάντα. Είναι μητέρα, φίλη, συνοδοιπόρος. Είναι ένας ελεύθερος, ανοιχτόμυαλος άνθρωπος.
Εσύ Στέλιο;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Υπάρχουν γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους και γονείς που μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά τους. Η μαμά μου μεγάλωσε μαζί μ’ εμάς. Οι γονείς μου, ο αδελφός μου κι εγώ αισθανόμαστε ο ένας κομμάτι του άλλου. Δε σημαίνει ότι στα πελάγη της ζωής είμαστε στο ίδιο καράβι, απλά τα καράβια μας έχουν ίδια πλεύση.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese