Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου
Είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα για την εφαρμογή ενός σωστού, λειτουργικού και βιώσιμου Σχεδίου Υγείας, το οποίο αν και…
αποτελεί εθνικό στόχο εδώ και δεκαετίες δεν έγινε κατορθωτό να υλοποιηθεί, δήλωσε σήμερα από την Πάφο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πάφου, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές της επαρχίας Πάφου και συνεργάτες του και μοίρασε δώρα και ευχές στους μικρούς ασθενείς, επεσήμανε ότι ο κάθε Κύπριος ασθενής πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής του ιατρού της προτίμησης του.

Πρέπει να προετοιμαστούν τα κρατικά νοσηλευτήρια να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τόσο στην ταχύτητα εξυπηρέτησης αλλά και στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών και ταυτόχρονα να είναι οικονομικά βιώσιμα, παρατήρησε. Εκτίμησε πως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πριν την εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας να αυτονομηθούν διοικητικά και οικονομικά τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται ότι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δεν υλοποίησε το Σχέδιο Υγείας στα τρία χρόνια που κυβερνά, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε πως σ’ αυτά τα τρία χρόνια η κυβέρνηση είχε την εθνική προτεραιότητα να σώσει την Κύπρο από τη χρεοκωπία και να σταθεροποιήσει τον τόπο και την οικονομία.

«Δεν μπορεί αυτό το απλό πράγμα να μην γίνεται κατανοητό και για αυτό που για δεκαετίες δεν έγινε κατορθωτό, να γίνεται αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη», τόνισε.

«Οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να εργαστούν με νηφαλιότητα με λογική και με ψυχραιμία μετά τις βουλευτικές εκλογές, για να δοθεί το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουμε στην κοινωνία μας για ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese