Την αποστολή στρατού σε τρεις πρώην Βαλτικές χώρες και την Πολωνία εξετάζει…
το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει την… επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Συμμαχία εξετάζει να στείλει τέσσερα τάγματα στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία και σύμφωνα με την Wall Street Journal, αυτό σημαίνει πως θα αναπτυχθούν συνολικά 4.000 στρατιώτες προερχόμενοι από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Το ΝΑΤΟ μελετά ανάπτυξη εκ περιτροπής τεσσάρων ταγμάτων σε ανατολικές χώρες-μέλη δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, περιγράφοντας την πιο πρόσφατη πρόταση της συμμαχίας να αντιμετωπίσει την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας.

Οι χώρες της Βαλτικής – Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία – οι οποίες έγιναν μέλη το 2004, έχουν ζητήσει μεγαλύτερη παρουσία της συμμαχίας, φοβούμενες επίθεση της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

“Αυτή είναι μια από τις προοπτικές που συζητείται”, είπε ο Κάρτερ στους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν μαζί του στην αρχή μιας τριήμερης επίσκεψης στη Γερμανία, αρνούμενος να δώσει λεπτομέρειες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο στόχος στην Ευρώπη είναι να προχωρήσουν από προσπάθειες να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους σε γενικότερες δραστηριότητες για να αποκρούσουν κάθε πιθανή επιθετική κίνηση της Ρωσίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese