Κραγιόν… για μερικές είναι εμμονή (για εμένα), για άλλες μπελάς (για την fashion editor μας), αλλά για όλες σωτήριο. Βλέπετε, το κραγιόν, με…
μια κίνηση μας μετατρέπει από τη Ματίνα Μανταρινάκη σε υπέρλαμπρες σταρ and that’s a fact. Αρκεί να το κάνουμε σωστά γιατί απλό είναι μόνο στη θεωρία. Δείτε παρακάτω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε πριν και μετά την εφαρμογή του κραγιόν σας για άψογα χείλη κάθε φορά.

Ενυδατώστε

Τα ενυδατωμένα χείλη είναι απαλά χείλη χωρίς νεκρά κύτταρα και αυτό σημαίνει ότι θα δείχνουν πολύ καλύτερα με το κραγιόν σας.

Απολεπίστε

Αν δεν τα ενυδατώσατε και ξεφλούδισαν απολεπίστε τα. Πως; Τρίβοντας με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή με την πετσέτα σας.

Βάλτε περίγραμμα

Όχι δεν είναι περιττό βήμα, μην βαριέστε. Το περίγραμμα θα κρατήσει το χρώμα στη θέση του και θα κάνει τα χείλη σας πιο έντονα και καλοσχηματισμένα. Είναι must.

Ξεκινήστε σωστά

Η εφαρμογή του κραγιόν πρέπει να ξεκινά από το κέντρο και να συνεχίζει προς τις άκρες των χειλιών έτσι ώστε να έχει σταθεροποιηθεί το χέρι σας ώσπου να φτάσετε στα δύσκολα σημεία (βλ. άκρες).

Ταμπονάρετε

Μετά την εφαρμογή του κραγιόν σας ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο ελαφρά κι έτσι θα αποφύγετε τους τεράστιους λεκέδες σε κούπες και ποτήρια.

Σταθεροποιήστε

Αφού βάλετε το κραγιόν σας, καλύψτε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντηλο και περάστε λίγη πούδρα από πάνω. Ναι, πάνω από το χαρτομάντηλο. Το χρώμα σας μετά από αυτό δεν θα πάει πουθενά.

Βάλτε βαζελίνη

Όχι στα χείλη αλλά στα δόντια σας. Ελάχιστη ποσότητα στα δόντια σας εγγυάται πως δεν θα λερωθείτε για κανένα λόγο. Όχι δεν έχει άσχημη γεύση και όχι δεν θα πάθετε τίποτα.

Μην κάνετε duckface

Μπορεί να το κάνετε επίτηδες ή και ασυναίσθητα.. αλλά αλήθεια, σταματήστε.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese