Η αγάπη είναι δύσκολο πράγμα και πολλοί το έχουν τραγουδήσει. Οι σχέσεις, ένας δεσμός της προκοπής είναι ακόμα πιο δύσκολο πράγμα. Τι…
καλά κι ωραία θα ήταν να ξέραμε εξ’ αρχής πως το δράμα στις ερωτικές κομεντί του Χόλιγουντ, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική ζωή και τις αληθινές σχέσεις. Ιδού, οι μύθοι περί σχέσεων στους οποίους όσο πιο μικρός είσαι, τόσο περισσότερο πιστεύεις.

Ο ιδανικός άντρας, το τέλειο πακέτο, όχι δεν υπάρχει!

Θυμήσου πως ξεκίνησες τα πρώτα σου ερωτικά βήματα ψάχνοντας τον ιδανικό άντρα για σένα και πως απέρριπτες τα αρσενικά σαν τις μύγες επειδή το ένα δεν σου άρεσε και το άλλο σε χαλούσε. Να σε ενημερώσω πως ο 18χρονος εαυτός σου έχει απαιτήσεις και δικαίωμα να είναι ασυμβίβαστος αλλά η αλήθεια είναι πως το τέλειο πακέτο σε άντρα δεν υπάρχει. Άλλωστε, ούτε κι εσύ είσαι τέλεια και είναι κρίμα να ψάχνεις για χρόνια τον άντρα τον καλό που να σε ανάβει και να σε σβήνει με κοιλιακό πέτρα και λεπτά αισθήματα.

Όταν κάποιος σε αγαπάει, δεν έχεις αμφιβολία γι’ αυτό! Βιβλία επί βιβλίων έχουν γραφτεί για το αν σε γουστάρει, πως θα καταλάβεις αν σε θέλει, μήπως σε θέλει αλλά δεν το καταλαβαίνεις; Η ιστο

Όταν κάποιος σε αγαπάει, δεν έχεις αμφιβολία γι’ αυτό!

Βιβλία επί βιβλίων έχουν γραφτεί για το αν σε γουστάρει, πως θα καταλάβεις αν σε θέλει, μήπως σε θέλει αλλά δεν το καταλαβαίνεις; Η ιστορία μας έχει διδάξει πως ο άντρας που σε θέλει, φαίνεται κι αργά ή γρήγορα το καταλαβαίνει και δεν σε αφήνει από το πλευρό του.

Τα γλυκανάλατα «μου κάνει ναζάκια, το παίζει δύσκολος, με θέλει αλλά ντρέπεται, όταν κάτι το αγαπάς πρέπει να το αφήσεις να φύγει κι αν επιστρέψει θα είναι για πάντα δικό σου» ανήκουν στην σφαίρα της πρώτης δημοτικού, εκεί που το αγοράκι που σε ήθελε, τσακωνόταν συνεχώς μαζί σου για να στο δείξει!

Στην κανονική ζωή, όσο κι αν σου φαίνεται περιέργο, δεν χρειάζεται να περάσουν 10 χρόνια ή 8 σεζόν σαν άλλη Κάρι Μπράντσο για να πείσεις τον Μεγάλο ότι σε θέλει!

Ο έρωτας κάνει τα πράγματα εύκολα! Εύκολη αγάπη, εύκολη σχέση, ιδανικός δεσμός δεν υπάρχει! Ακόμα και η σχέση στην οποία υπάρχει αγάπη, θέλει δουλειά! Οι σχέσεις είναι σαν τα λουλούδια, αν δε

Ο έρωτας κάνει τα πράγματα εύκολα!

Εύκολη αγάπη, εύκολη σχέση, ιδανικός δεσμός δεν υπάρχει! Ακόμα και η σχέση στην οποία υπάρχει αγάπη, θέλει δουλειά! Οι σχέσεις είναι σαν τα λουλούδια, αν δεν τα ποτίσεις σωστά και όπως πρέπει, θα μαραθούν. Μην ξεχάσεις ποτέ πως η σχέση σου θέλει διαρκή προσπάθεια και δουλειά, όσο τέλεια κι αν μοιάζει.

Τη στιγμή που θα τον θεωρήσεις δεδομένο και τον σύντροφο και τον δεσμό, κινδυνεύεις να τον χάσεις. Άσε που με την κρίση, με την ρουτίνα,με την πολυάσχολη ζωή, ο έρωτας πάει περίπατο στο περίπτερο και ξεχνάει να επιστρέψει.

Ο έρωτας περνάει, η αγάπη περνάει, σου μένει η αυτοεκτίμηση για το άλλο σου μισό! Έρευνες προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας πείσουν πως ο έρωτας κρατάει ένα χρόνο το περισσότερο. Ζευγάρια που χ

Ο έρωτας περνάει, η αγάπη περνάει, σου μένει η αυτοεκτίμηση για το άλλο σου μισό!

Έρευνες προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας πείσουν πως ο έρωτας κρατάει ένα χρόνο το περισσότερο. Ζευγάρια που χωρίζουν, ακόμα και οι γονείς σου, σε κάνουν να μην πιστεύεις πια στο όνειρο της καψούρας που δεν περνάει, του έρωτα που δεν ξεφτίζει.

Το βασικό είναι να μην πιστέψεις στους έρωτες- πυροτεχνήματα.

Το πάθος, όσο κι αν δεν θες να το πιστέψεις, είναι εκεί και μπορεί να συντηρήσει μια σχέση μέσα στο χρόνο, όσα κι αν είναι τα εμπόδια. Προτού λοιπόν ενδώσεις σε μια σχέση χωρίς έρωτα (επειδή νομίζεις πως ο έρωτας είναι υπερεκτιμημένος) θυμήσου πως ζωή χωρίς καψούρα, δεν βαίνει!

Εκείνος πρέπει να πει πρώτος σ’ αγαπώ, εκείνος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση, εκείνος, εκείνος! Η αλήθεια είναι πόσο όσο πιο μικρός είναι κανείς, τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχει από το άλ

Εκείνος πρέπει να πει πρώτος σ’ αγαπώ, εκείνος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση, εκείνος, εκείνος!

Η αλήθεια είναι πόσο όσο πιο μικρός είναι κανείς, τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχει από το άλλο φύλο. Μας έχουν μεγαλώσει και αναθρέψει σαν σωστές πριγκίπισσες και συχνά δεν καταλαβαίνουμε τον τοίχο που υψώνουμε απέναντι στα αρσενικά.

Δεν λέμε να κάνεις την πρώτη κίνηση ή να του διευκολύνεις τη ζωή κάνοντας τα πάντα εσύ. Σίγουρα, κάθε φύλο έχει έναν ρόλο στην αγάπη. Όμως, μπορείς να του δείχνεις πόσο ανοιχτή είσαι στο φλερτ. Έχουμε ξεχάσει να φλερτάρουμε, ειδικά, τώρα, στα χρόνια του Facebook. Μια καρδούλα στο chat είναι εύκολο να την ποστάρεις, το να πεις Σ’ αγαπώ live είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην τόσο ανοιχτή στον έρωτα και το σεξ εποχή.

Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει ισότητα: όλα 50-50 Σκέψου: ξυπνάς κάθε πρωί με την ίδια διάθεση να πας για δουλειά (παρ’ ότι την αγαπάς); Όχι, κάθε μέρα έχεις τα πάνω και τα κάτω σου. Το ίδιο κ

Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει ισότητα: όλα 50-50

Σκέψου: ξυπνάς κάθε πρωί με την ίδια διάθεση να πας για δουλειά (παρ’ ότι την αγαπάς); Όχι, κάθε μέρα έχεις τα πάνω και τα κάτω σου. Το ίδιο και στη σχέση. Κάθε μέρα δεν μπορείς να δίνεις το 100% και σαφώς δεν μπορεί κι εκείνος. Οπότε, μην τον περιμένεις στη γωνία ενώ φρόντισε να του δίνεις ελαφρυντικά!

Όλοι κάνουμε σφάλματα. Μην καταγράφεις τα δικά του για να του τα χτυπήσεις σε ανύποπτο χρόνο!

Ναι, η καρδιά σου ράγισε αλλά θα κολλήσει πάλι σύντομα! Ποτέ μην εγκαταλείπεις την προσπάθειά σου να ερωτευτείς πραγματικά. Τους χωρισμούς, τα χτυποκάρδια που ναυάγησαν, τα παίρνουμε τόσο βαρι

Ναι, η καρδιά σου ράγισε αλλά θα κολλήσει πάλι σύντομα!

Ποτέ μην εγκαταλείπεις την προσπάθειά σου να ερωτευτείς πραγματικά. Τους χωρισμούς, τα χτυποκάρδια που ναυάγησαν, τα παίρνουμε τόσο βαριά στην αρχή της ερωτικής μας ζωής, που η αγάπη θυμίζει κατάθλιψη κι ο έρωτας δεν φαίνεται να έχει άλλη μορφή παρά εκείνη του ανεκπλήρωτου.

Σύντομα θα καταλάβεις, ειδικά όσο μεγαλώνεις πως όσο κι αν επενδύεις σε μια σχέση, αν δεν αξίζει, θα τελειώσει. Μπορεί τώρα το μυαλό σου και η καρδιά σου να λέει πως χωρίς εκείνον δεν θα τα καταφέρεις αλλά η ζωή μας έχει διδάξει ξανά και ξανά πως στη γωνία, σε ένα Καρναβάλι μπορείς να συναντήσεις τον πραγματικό, το μεγάλο έρωτα, που αξίζει να κάνεις για εκείνον τα πάντα!

Η πραγματικότητα: ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα για την αγάπη Καθένας μας πορεύεται στον έρωτα με τις εμπειρίες τους, τις χυλόπιτες, τις σχέσεις που τέλειωσαν, τις πληγές που έκλεισαν (κ

Η πραγματικότητα: ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα για την αγάπη

Καθένας μας πορεύεται στον έρωτα με τις εμπειρίες τους, τις χυλόπιτες, τις σχέσεις που τέλειωσαν, τις πληγές που έκλεισαν (και κάποιες που δεν λένε να κλείσουν) αλλά σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι τα έχεις ζήσει όλα, τα έχεις δει όλα. Ο έρωτας, δεν είναι παιδί της λογικής και τα πρόσωπα που έχει είναι τόσα πολλά, που πάντα θα βρίσκεις κάτι καινούργιο να σε ξαφνιάσει.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese