Για τη «midlife» ανανέωση του i8, η BMW ετοιμάζει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις…

Προφανώς το υβριδικό του σύστημα θα παραμείνει ίδιο στη βάση του, όμως γίνεται δουλειά προς την κατεύθυνση της αυξημένης ισχύος και αυτονομίας ταυτόχρονα. Για την πρώτη θα φροντίσουν οαναβαθμισμένος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας κι ένα ισχυρότερο ηλεκτρομοτέρ, ενώ για τη δεύτερη μια νέα, ακόμα πιο σύγχρονη, συστοιχία μπαταριών. Χαρακτηριστικό της αναμένεται να είναι και η δυνατότητα ασύρματης (επαγωγικής) φόρτισης.

Συνολικά γίνεται λόγος για αύξηση της ισχύος κατά 10%, κάτι που σημαίνει περίπου 400 ίππους και ακόμακαλύτερες επιδόσεις από τα 0-100 km/h σε 4,8” που έδειξαν τα όργανά μας για το σημερινό μοντέλο.

Σύμφωνα με τους βρετανούς συνεργάτες μας ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές και στην ανάρτηση, προερχόμενες από τα i8 που εκτελούν χρέη safety car στο πρωτάθλημα της Formula E. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν διαφορετικά στελέχη καθώς και σημεία στήριξης της ανάρτησης στο αμάξωμα, καθώς και διαφορετικήσκληρότητα σε ελατήρια και αμορτισέρ.

Δεν αποκλείεται επίσης το νέο μοντέλο να χρησιμοποιεί ζάντες με ανθρακονημάτινα στεφάνια και αλουμινένιες ακτίνες, κάτι που εξοικονομεί έως και 25% βάρους συγκριτικά με τους αλουμινένιους τροχούς που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το ανανεωμένο i8 κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2017, ενδεχομένως -αν και μακριά- ταυτόχρονα με την ανοιχτή έκδοση Spyder που επισήμως έχει επιβεβαιωθεί.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese