Επανάληψη της επιθετικής αναχαίτισης αμερικανικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πετούσε σε διεθνή εναέριο…
χώρο στη Βαλτική προχώρησε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 Flanker, καθώς προχώρησε σε ιδιαίτερα επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση αναπνοής από το αμερικανικό αεροσκάφος.

Την είδηση μεταδίδει το CNN και θέλει το ρωσικό μαχητικό να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του επιδεικνύοντας τον οπλισμό του στο αεροσκάφος της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) ενώ έφτασε να πετά σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων (αναφορά για 25 πόδια, κάτι λιγότερο από οχτώ μέτρα)!

Η νέα προκλητική και «μη επαγγελματική», σύμφωνα με τη στάνταρ φρασεολογία των ανακοινώσεων που εκδίδει το Πεντάγωνο για παρόμοια περιστατικά τα οποία τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί, τόσο στη Βαλτική, όσο στη Μαύρη Θάλασσα και την ρωσική Άπω Ανατολή, ίσως έχει μια ερμηνεία αναφορικά με το μήνυμα που επιθυμούσε να διαβιβάσει «αρμοδίως».

Στην περιοχή της Βαλτικής βρέθηκαν για ένα σύντομο πέρασμα με έντονο (γεω)πολιτικό «χρώμα», δύο μαχητικά τύπου F-22 Raptor της USAF, τα οποία επισκέφτηκαν ηγέτες και προέβησαν σε ομιλίες – μηνύματα ενότητας του ΝΑΤΟ προς τη Μόσχα, τα οποία μάλλον στόχο είχαν κυρίως της χώρες-μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας που ανησυχούν και ζητούν πιο ενεργό κάλυψη προσκαλώντας ακόμα και συμμαχικά στρατεύματα να εγκατασταθούν μόνιμα στο έδαφός τους, όπως για παράδειγμα η Πολωνία!

Με την ενέργεια λοιπόν αυτή, η Ρωσία έδωσε μια απάντηση, ότι δεν σκοπεύει να τους αφήσει σε «χλωρό κλαρί» και θα τροφοδοτεί συνεχώς τις φοβίες τους, όσο πιο κοντά στα σύνορά της επεκτείνεται και ενεργοποιείται η Ατλαντική Συμμαχία… Είναι σαφές.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese