Ενώ μπορεί να καθαρίζουμε όλο το σπίτι και να αισθανόμαστε ότι διώξαμε τα μικρόβια μακριά υπάρχουν κάποια πράγματα και σημεία που…
ξεχνάμε πολλές φορές να ασχοληθούμε και δεν τα καθαρίζουμε όποτε και όπως πρέπει.

Δείτε μια λίστα με δέκα πράγματα τα οποία πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά από εδώ και πέρα γιατί συγκεντρώνουν ανεπιθύμητα βακτήρια και σκόνη.
1. Κινητό και ακουστικά

Έρχονται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό σας και μαζεύουν μικρόβια απ’ οπουδήποτε. Από το τραπέζι μέχρι την τσάντα σας.

2. Τηλεκοντρόλ

Αν ζείτε με την οικογένειά σας είναι το αντικείμενο που πιάνουν πολλά χέρια κάθε μέρα και μεταφέρουν διάφορα βακτήρια. Φανταστείτε τι εστία μικροβίων αποτελεί όταν βλέπετε τηλεόραση και είστε άρρωστος.

3. Κυπελλάκι για τις οδοντόβουρτσες

Μπορεί να καθαρίζετε τις οδοντόβουρτσές σας αλλά στον πάτο του ποτηριού που τις βάζετε δημιουργείται ο «παράδεισος» των βακτηρίων από το νερό που στάζει από αυτές.

4. Χερούλι του ψυγείου

Άλλο ένα σημείο που πιάνουν καθημερινά πολλά χέρια. Θέλει πολύ συχνή καθαριότητα καθώς έχετε μετά από αυτό άμεση επαφή με τα φαγητά.

5. Πατάκι του μπάνιου

Η υγρασία που έχει, το καθιστά ιδανικό σημείο για τα βακτήρια. Βεβαιωθείτε ότι το πλένετε συχνά.

6. Πινέλα Μακιγιάζ

Ένα βρώμικο πινέλο μπορεί να μεταφέρει μόλυνση σε όλο σας το πρόσωπο. Πλύνετε με ζεστό νερό και σαμπουάν και αφήστε τα να στεγνώσουν.

7. Ανεμιστήρας

Μπορεί να μην βλέπετε τη σκόνη καθημερινά αλλά υπάρχει. Kαι όταν θέτετε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία πάει παντού και την εισπνέετε.

8. Φρυγανιέρα

Είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να μην πηγαίνει το μυαλό σας αλλά στο εσωτερικό της συγκεντρώνει αρκετή σκόνη.

9. Καλάθι με άπλυτα

Βάζετε τόσα βρώμικα ρούχα κάθε μέρα που είναι ευνόητο γιατί πρέπει να φροντίζετε να μην γίνεται εστία μικροβίων.

10. Κρυφά σημεία στα έπιπλα

Αν συνηθίζετε να κάνετε βιαστικά το καθάρισμα στο σπίτι, τα κενά ανάμεσα στα έπιπλά σας σίγουρα μένουν με σκόνη. Εκεί συνήθως μαζεύονται και διάφορα υπολείμματα από τρόφιμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese