Μπορεί αυτές τις μέρες στην τηλεόραση να βιώνει σε πολλοστή επανάληψη το Θείο Πάθος ως «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ωστόσο… ο Ρόμπερτ Πάουελ ετοιμάζεται να βγει στην τηλεόραση ως καθηγητής Ιστορίας, σε ντοκιμαντέρ για την Κρήτη, την οποία και επισκέφθηκε!

Ο Βρετανός ηθοποιός, που σήμερα είναι 72 ετών, βρέθηκε στο ελληνικό νησί πέρσι, τέτοιες μέρες, καθώς, όπως σας έχουμε ενημερώσει, είναι ο πρωταγωνιστής του «Creta Divina» (σ.σ. «Θεϊκή Κρήτη») του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

Στο ντοκιμαντέρ, ο πιο γνωστός τηλεοπτικός Ιησούς υποδύεται ένα Βρετανό χήρο, καθηγητή Ιστορίας και ερασιτέχνη βοτανολόγο, που αναζητεί ένα βότανο το οποίο φύεται μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης. Μέσα από την αναζήτησή του, θα ταξιδέψει το κοινό στην σπουδαία ιστορία του νησιού, καθώς γυρίσματα έγιναν σε αρχαιολογικούς χώρους όπως η Κνωσός, η Φαιστός, το Δικταίο Άντρο, η Γόρτυνα, η Ζάκρος, η Σπλάντζια και το Καστέλι, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, βλέπουμε τον Πάουελ να συνομιλεί με κατοίκους και να πίνει ρακές μαζί τους, ενώ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κρήτη TV», δηλώνει ευχαριστημένος που οι άνθρωποι τον θυμούνται «με τόση καλοσύνη και γενναιοδωρία» παρά το ότι έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι.

«Υπάρχει μία λέξη που μοιραζόμαστε όλοι από το 2007 – 2008: λιτότητα! Όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα, κι εγώ είμαι ένας από αυτούς, έχουμε συναίσθηση για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα», έλεγε ο ηθοποιός για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ενώ εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στη χώρα μας!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese