Συνάδελφοι Φαντάροι,
Αρνηθείτε
να Καθαρίσετε
τις Ακτές…

Μπήκε η Άνοιξη…Και οι φαντάροι για μια ακόμη φορά Διατάζονται να Εργαστούν Εθελοντικά για να καθαρίσουν Δωρεάν τις ακτές.

Έναρξη περιόδου καταναγκαστικής εργασίας είχαμε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, όπου όπως προπαγανδιστικά αρέσκονται να διαδίδουν, στο πλαίσιο της “κοινωνικής προσφοράς” της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το προσωπικό της Βάσης Καυσίμων Αντίκυρας, πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου και του περιβάλλοντα χώρου της!

Το χαμαλίκι των συναδέλφων αναμένεται να κλιμακωθεί με πρόφαση την “εφαρμογή των αρχών της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της παγκόσμιας ημέρας προστασίας για το περιβάλλον, που έχει οριστεί η 5η Ιουνίου κάθε έτους”.

Μας θέλουν χαμάληδες και γκαρσόνια για μια ζωή ενώ ξεπουλούν τα πάντα σε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο

Είτε με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίδια είναι τα ψέματα, οι υποσχέσεις και η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων.

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Γιάννης Ταφύλλης, υπεύθυνος της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Γ.Γ. στο ΥΠΕΘΑ, δήλωνε «Η στρατιωτική θητεία θα αναβαθμιστεί και θα περιοριστεί σε καθαρά επιχειρησιακά καθήκοντα με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας», οι συνάδελφοι φαντάροι συνεχίζουν να αποτελούν τους άμισθους δούλους του Ελληνικού Στρατού.

Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Άμυνας που δρομολογεί το άγριο ξεπούλημα των τεράστιων εκτάσεων γης που καπηλεύεται ο Στρατός εις βάρος των τοπικών κοινωνιών, μοιάζει σαν τον καλό έμπορο που για να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν που πουλά, κάνει μια τελευταία καθαριότητα. Μάλιστα, την αγγαρεία αυτή αναλαμβάνει στις παλιές ελληνικές ταινίες ο μπακαλόγατος, το μικρό του μαγαζιού που κοιμάται στο πατάρι, τρώει μια ρέγκα, κυκλοφορεί με σχισμένα ρούχα-συχνά τα μεταχειρισμένα του αφεντικού- και δεν έχει πολλές απαιτήσεις.

Σαν το φαντάρο δηλαδή, που στο πλαίσιο της υποχρεωτικής στράτευσης, βιώνει μια ακόμη εκδοχή της εργασιακής εκμετάλλευσης, καθώς αναλαμβάνει και τον καθαρισμό των ακτών.

Είναι μια πατέντα δωρεάν εργασίας που ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δήμαρχοι της διαφθοράς και της διάλυσης που πρέπει όμως να δείξουν έργο και οι διαπλεκόμενοι διοικητές, με πρόφαση το μνημόνιο και την ανάγκη περικοπών. Έτσι λοιπόν οι απολύσεις προσωπικού στους δήμους και σε όλο το Δημόσιο, που τόσο αδίστακτα πραγματοποίησαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και οι δημοτικοί άρχοντες, το πάγωμα των προσλήψεων που προβλέπεται και στον νέο Μνημόνιο των Τσίπρα-Καμμένου, με τα παρεπόμενα τεράστια κενά στις υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρουν, θα καλυφθούν από τη δωρεάν εργασία των φαντάρων.

Μάλιστα βαφτίζουν εθελοντισμό τον υποχρεωτικό καθαρισμό των ακτών που είναι διατεταγμένη υπηρεσία!

Θυμίζουμε το όργιο εργασιακής εκμετάλλευσης που είχε συμβεί το 2014 από το ΥΠΕΘΑ, που πιστά επαναλαμβάνουν οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος το 2015 και αργότερα το δίδυμο Καμμένου-Βίτσα.

Θυμίζουμε:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις με σχέδιο που υλοποιούσαν τα Γενικά Επιτελεία υποχρέωσαν τους στρατευμένους να καθαρίσουν τις ακτές. Στο Καβούρι η ακτή θα γίνει λαμπίκο από τους σμηνίτες της 128 Σμηναρχίας. Όμως η Πολεμική Αεροπορία καθάρισε και τις ακτές της Αλεξανδρούπολης, άγριο χώσιμο που σερβίρεται ως εξής:

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), διοργανώνει μαζί με τον Πρώτο Σταθμό Αναφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας και Εθελοντικές Ομάδες της περιοχής καθαρισμό ακτών-παραλιών στη Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης. Ημέρα δράσης καθορίζεται η Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα συγκέντρωσης καθορίζεται η 08:30 πμ. Οι παραλίες που ορίστηκαν είναι οι εξής: από Κάμπινγκ Ε.Ο.Τ (δυτική περίφραξη) έως περιοχή «Καλαμάκι» Νέας Χιλής… και η άλλη από την περιοχή «Κόκκινα Βράχια» Νέας Χιλής έως την περιοχή «Καλαμάκι» Νέας Χιλής. Ως χώροι συγκέντρωσης ορίζονται η παράπλευρη περίφραξη του Ε.Ο.Τ Κάμπινγκ (δυτικά), και ο χώρος στάθμευσης της ταβέρνας «Καλαμάκι» Νέας Χιλής, αντίστοιχα. Υλικά καθαριότητας θα δοθούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας η οποία θα μεταφέρει με τα οχήματά της όλα τα απορρίμματα που θα συλλεχτούν κατά την διάρκεια της δράσης».

Στη μάχη μπήκε και ο Στρατός Ξηράς. «Την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και από ώρα 0800 έως 13.00 θα πραγματοποιηθεί από τις Μονάδες της 80 ΑΔΤΕ, σε συνεργασία με το ΠΝ, ΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθαρισμός των ακτών της νήσου Κω και Λέρου όπως παρακάτω:

α. 02 Ιουνίου 2014 νήσο Κω στις παραλίες: (1)«ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ» (2)«ΛΑΜΠΗΣ» (3)ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ

β. 03 Ιουνίου 2014 νήσο Λέρο στις παραλίες: (1)«ΑΛΙΝΔΑ» (2)«ΜΠΛΕΦΟΥΤΗΣ» (3)«ΓΟΥΡΝΑΣ» (4)«ΔΥΟ ΛΙΣΚΑΡΙΑ» (5)«ΜΕΡΙΚΙΑ»

Η συλλογική αυτή προσπάθεια, σε συνέχεια αντίστοιχης πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε την 20-23 Μαΐου 13 στην Ν. Λέρο, πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην νήσο, συμβάλλοντας καταυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ακτών των νησιών μας».

Τη γενιά μας, τη θέλουν δούλο χωρίς κανένα δικαίωμα, ως φαντάρος και πολίτη.

Συνάδελφοι πρέπει να Αντισταθούμε. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να καθαρίζουμε τις ακτές, να τους κάνουμε τους υπηρέτες και τα γκαρσόνια σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, να γινόμαστε πυροσβέστες το καλοκαίρι και να ανοίγουμε τους αποκλεισμένους δρόμους το χειμώνα.

Κράτος-κυβέρνηση-δήμαρχοι κάνουν τη δουλεία τους δωρεάν, εμείς καλύπτουμε θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε στην αύξηση της ανεργίας, στην εξαφάνιση εργασιακών δικαιωμάτων.

Κανένας φαντάρος να μην συμμετέχει στον καθαρισμό των Ακτών. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ στάζουν από τον ιδρώτα και κρύβουν την εκμετάλλευση μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν θέση.

Τώρα πρέπει να συγκροτήσουμε Μέτωπο Αγώνα μεταξύ φαντάρων, λαϊκών οικογενειών και εργαζόμενων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese