Το ξημερώματα της Παρασκευής 22 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροβουνίου Πέλλας κάποιος πέταξε μέσα σε μια κούτα πέντε…
κουταβάκια για να τα ξεφορτωθεί. Τα παιδάκια που εντόπισαν τα μωρά, τους έβαλαν νερό, γάλα με κροκέτες, έπαιξαν μαζί τους και ενημέρωσαν τις μητέρες τους.

Τα μικρά είναι περίπου 8 εβδομάδων.

Έτσι κλήθηκαν για άλλη μια φορά οι άνθρωποι «Της Στοργής» του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας για να παραλάβουν τα ζώα που κάποιος εγκατέλειψε και κατέστησε αδέσποτα ενώ του ανήκουν και έχει την ευθύνη τους, χωρίς να νοιαστεί αν θα αντέξουν, αν θα σωθούν ή ποιος και αν θα αναλάβει να τα μεγαλώσει.

Δικαίως οι εκπρόσωποι του σωματείου αναρωτιούνται: «Τι ήθελε ακριβώς να πετύχει ο δράστης, δεν καταλάβαμε… Ήθελε να διδάξει στα παιδιά ότι αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ζώων, δεν προνοούμε να τα στειρώσουμε και όταν γεννιούνται, έτσι απλά τα πάμε και τα παρατάμε κάπου στο έλεος του θεού; Ήλπιζε ότι θα τα δουν τα παιδιά, θα τα παίξουν και θα τα πάρουν σπίτια τους; Ήθελε απλά να τα ξεφορτωθεί και να τα φορτωθούμε εμείς;

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει! Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι τα παιδιά δεν έμειναν αμέτοχα, από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκαν για τα κουτάβια, τους έβαλαν νερό να πιούν και μούλιασαν κροκέτα με γάλα για να φάνε. Τα έπαιξαν, τα πρόσεξαν και στο τέλος οι μητέρες νοιάστηκαν και μας ειδοποίησαν να τα πάρουμε γιατί κινδύνευαν εκεί, δεν μπορούσαν να μείνουν παραπάνω!

Είναι 5 αδερφάκια, τα τρία είναι κοριτσάκια και τα δύο αγοράκια. Η ηλικία τους προσδιορίστηκε περίπου στους 2 μήνες. Τους δώσαμε αμέσως πάστα αποπαρασίτωσης μιας και οι κοιλιές τους ήταν πάρα πολύ φουσκωμένες από τα σκουλήκια. Σε λίγες ημέρες θα μπορούν να κάνουν το πρώτο τους εμβόλιο και θα είναι έτοιμα να βγουν για υιοθεσία. Από τη διάπλασή τους υπολογίζεται ότι θα γίνουν μικρού μεγέθους, μέχρι το πολύ 8 κιλά» καταλήγει η ανακοίνωση «Της Στοργής».

Τα μικρά μεταφέρθηκαν στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας του σωματείου, αν θέλατε να υιοθετήσετε κάποιο από τα κουταβάκια καλέστε στο τηλέφωνο: 6984881749.

Όπως πολύ συχνά γράφουμε στο www.zoosos.gr χιλιάδες κατοικίδια ζώα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τους κηδεμόνες τους οπουδήποτε. Τα περισσότερα δεν επιβιώνουν και πεθαίνουν μετά από έναν μαρτυρικό βίο (ασθένειες, τροχαία, φόλες, ασιτία, δίψα). Οι άνθρωποι οι οποίοι παρατούν τα ζώα τους εγκληματούν – καθώς η εγκατάλειψη είναι ποινικό αδίκημα και συνιστά ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης – και φυσικά συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των αδέσποτων και στη γιγάντωση του πληθυσμού των σκυλιών και των γατιών τα οποία ζουν στις πόλεις και τα χωριά μας χωρίς να μπορούν να βρουν τροφή και νερό.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese