Πριν από τον ανασχηματισμό μπαίνει ένα “αν”, η προϋπόθεση ότι η συμφωνία…
θα κλείσει, ότι η κυβέρνηση θα περάσει τον κάβο των 3,6 δισ. που προληπτικού πακέτου και το eurogroup της 9ης Μαϊου.

Αν λοιπόν η συμφωνία κλείσει η συμφωνία και δεν υπάρξουν παρενέργειες που θα οδηγήσουν ακόμη και σε εκλογές, τότε ο ανασχηματισμός θεωρείται δεδομένος και μάλιστα κάποιοι τον τοποθετούν το πολύ ως τα τέλη του Μαϊου.
Ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύτατος, ήδη ο κατάλογος των ονομάτων είναι μεγάλος και αυτό καθώς πολλοί είναι οι υπουργοί που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, αλλά και πολλοί εκείνοι που με τη συμπεριφορά τους κατατάσσονται πλέον στα… βαρίδια για τον Α. Τσίπρα.
Σε επίπεδο ονομάτων υπουργών προς αντικατάσταση πρώτο έρχεται εκείνο του Γιάνη Μουζάλα ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι θα φύγει από τη θέση του για να αναλάβει όμως θέση συμβούλου στο πλευρό του Πρωθυπουργού.
Πιθανότατα, κατά πολλούς, τη θέση του θα αναλάβει ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Βέβαιη θεωρείται και η αλλαγή στο δίδυμο του υπουργείου Υγείας με τους κυρίους Πολάκη και Ξανθό να απομακρύνονται, ενώ για τη θέση στο υπουργείο ένα από τα ονόματα που “παίζουν” είναι αυτό της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Ο Νίκος Φίλης κατά πολλούς θα πρέπει να αλλάξει πόστο, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που εντός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αντιθέτως πρέπει να προστατευτεί καθώς δέχεται πόλεμο για ιδεολογικούς λόγους.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος που επίσης δέχεται “πόλεμο” από αρκετούς και εντός του ΣΥΡΙΖΑ κατά άλλους επιτέλεσε ένα δύσκολο έργο στο ζήτημα του φορολογικού, ενώ έχει προχωρήσει και το θέμα των εργασιακών ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο πρέπει να ολοκληρώσει.
Οι κυρίες Φωτίου και Αντωνοπούλου ωστόσο την ίδια ώρα δεν έχουν ικανοποιήσει με τις επιδόσεις τους την ηγεσία, όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην αντικατάστασή τους, λένε πολλοί.
Δεδομένη θεωρούν πολλοί την αντικατάσταση του Θοδωρή Δρίτσα, προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα δίνοντας ως και το όνομα αντικαταστάτη του (μιλούν για τον Νίκο Συρμαλένιο), ενώ δεδομένη θεωρούν κάποιοι και την αντικατάσταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese